Stal Mireille
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Nieuwe leergang technisch paarden trainen. Nu bij Stal Mireille. Bel 06 - 24 09 54 82

Bij Stal Mireille kun je een super interessante opleiding volgen: de leergang Technisch Trainen. Een opleiding voor beginners, gevorderden en professionals. In deze opleiding leer je hoe je een paard technisch kunt trainen, kloppend met zijn bouw en mogelijkheden. In kleine groepen, passend bij jouw niveau nemen we je mee in de wondere wereld van eerlijk trainen. Trainen volgens de wetten van de biomechanica. Nageeflijkheid op een eerlijke manier verkregen, dat is waar het in de opleiding helemaal om draait.

Aanmelden kan tot 1 augustus! 

De opleiding is een mooie combinatie van theorie en praktijk. Je eigen doelen kunnen stellen en fouten mogen maken zullen zorgen voor leerzame en gezellige dagen! Bij deze opleiding heb je zelf de keuze of je een paard meebrengt of niet. Je hoeft geen examen te doen en krijgt wel een certificaat van deelname.

Heb jij zin om echt werk te maken van jouw eigen deskundigheid? Dan is onze nieuwe opleiding Technisch Trainen misschien wat voor jou! Meer informatie lees je op onze website. En als je vragen hebt zijn wij natuurlijk altijd bereid om deze te beantwoorden!

Hier kun je de folder over de opleiding downloaden.

Aanmelden - Leergang: Technisch Trainen

Voor wie

Als je wilt leren begrijpen wat een paard nodig heeft om te kunnen presteren. Als je tegen problemen aanloopt bij het rijden. Als je terug wilt naar ‘lol met je knol’, omdat je constant tegen het feit aanloopt dat paarden altijd wat mankeren. Als je professioneel paardentrainer bent en voor een duurzame oplossing gaat.

Hoe we werken

In één of meerdere jaren kun je leren over correct trainen van Mireille den Hoed en andere topspecialisten. De opleiding bestaat nu uit drie jaargangen van ieder 7 x 2 dagen, theorie en praktijk. In overleg bepaal je welk startniveau het beste bij je past.

Studiebelasting

De praktijklessen vinden plaats op een veertiental vooraf gestelde lesdagen (7 blokken van 2 dagen), van 09.00 tot circa 17.00 uur.

De opleiding start elk jaar in september.

De opleidingsdagen zullen gemiddeld 1 blok (2 dagen) per 6 tot 7 weken worden gegeven.

De totale studiebelasting komt neer op:

  • 7 contacturen op de praktijkdagen (14x)
  • 2 uren per blok voor huiswerkopdrachten (niet verplicht) (7x)
  • 2 uur per blok voor het bestuderen van de theorie (niet verplicht) (7x)
  • 12 uren per blok voor het trainen van de praktische vaardigheden (niet verplicht) (7x)

Totaal studie studiebelasting in uren: 210

Totaal aantal contacturen: 98

Totale studiebelasting per maand in uren: +/- 21

Totale belasting thuisstudie per week (niet verplicht, exclusief opleidingsdagen): 4 uur

NIVEAU 1: Basis opleiding technisch trainen

In deze leergang leer je wat de kenmerken zijn van een scheef paard. Wat zie je bij een ongezadeld paard vanaf de grond en wat kun je allemaal aflezen aan een paard onder het zadel? En wat voel je als je er zelf op zit? Je zult versteld staan hoe snel je bepaalde zaken herkent! Vervolgens ga je leren wat je met dat scheve paard kunt doen. Daarvoor besteden we aandacht aan de leerstijlen van het paard en welke manieren van training je kunt gebruiken om het paard te helpen. Vervolgens maken we de stap naar het trainen onder het zadel. Je leert zowel in theorie als in de praktijk een aantal basis oefeningen om een paard onder het zadel in zijn balans te corrigeren.

Ook leer je de beginselen om het paard aan de enkele longe zonder hulpteugels in balans te brengen.

NIVEAU 2: Technisch trainen voor gevorderden

In de leergang technisch trainen voor gevorderden is de theorie van het scheve paard je volledig eigen. Ook in de praktijk kun je zaken herkennen en beheers je een aantal basisoefeningen om de scheefheid onder het zadel te corrigeren. We gaan aan de slag met nieuwe oefeningen om de verticale en horizontale balans te verbeteren door onder anderen te kijken wat verschillende zijgangen het paard kunnen brengen. Welke zijgangen zijn er en wanneer gebruik je wat? We gaan dit zowel in theorie als in de praktijk onderzoeken.

Ook ga je je verder bekwamen in het longeren met de enkele lijn en maak je kennis met het longeren aan dubbele lijnen.

NIVEAU 3: Technisch trainen voor professionals

We gaan er van uit dat professionals voldoende kennis hebben over de theorie van het scheve paard en een breed scala van oefeningen kennen en kunnen inzetten om het paard in de verticale balans te herstellen. Ook is de theorie en de uitvoering van de verschillende zijgangen bij je bekend. In deze leergang ben je vooral veel met paarden aan de slag in de rijbaan. Je gaat je oog en je gevoel verder ontwikkelen. Je gaat samen met je medecursisten/professionals cases bespreken en uitvoeren. Je werkt met elkaars paarden, maar ook met onbekende (probleem)paarden. Onder begeleiding van Mireille den Hoed ga je met zo’n paard aan de gang. Wat voel je? Waar ga je mee beginnen?

Lees hier mijn blog: Waarom een leergang Technisch Paarden Trainen?

Nieuwe leergang technisch paarden trainen. Nu bij Stal Mireille. Bel 06 - 24 09 54 82

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk