Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Nieuwe siteAls ik vroeger een paard longeerde, dan stond ik me een beetje te vervelen. En te ergeren. Want ook al had ik de slof aan de binnenkant strakker dan aan de buitenkant, mijn paard presteerde het altijd om dan nog steeds naar buiten te kijken. En ik zag dat niet alleen bij mijn paard, maar bij vele, zo niet alle, paarden. 

Als ik nu sta te longeren verveel ik me geen moment. OF ik ben druk bezig het paard recht te zetten, OF ik sta te genieten van dat schitterende dier dat zich mooi maakt omdat het recht op de volte is en zich dus ontspant en in perfecte losgelatenheid en buiging om mij heen beweegt.

Arme paarden die ik vroeger vastgebonden hun rondjes liet lopen. Ik voel me schuldig. Gelukkig doe ik nu veel dingen beter, omdat ik nu meer kennis heb van hoe het ook kan. Maar er zijn vast dingen die ik NU goed denk te doen, maar later volledig af zal keuren. En zo blijven we leren... Dat is mooi, maar wat hebben de paarden daar aan?? Die zijn altijd maar weer de lul door onze onhandigheid en onwetendheid, onze ongeduldigheid en kleine en grote fouten. 

Het is bizar hoe enorm VERGEVINGSGEZIND onze paarden zijn! 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk