Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Het is weer tijd om wat te melden over Charlie, mijn pony die volgend jaar 30!!! wordt. 2 Weken geleden was ik even bij hem en maakte ik een paar foto's. En had ik, zoals gewoonlijk als ik bij hem ben, tranen. Altijd als ik bij Charlie ben, moet ik huilen. De reden waarom is moeilijk uit te leggen. Maar ik zal een poging doen.

Charlie is al in mijn leven vanaf mijn 14e levensjaar. Toen ik 17 was werd hij van mij. Hij was tot mijn 35ste mijn leven, mijn alles. En toen, nu 5 jaar geleden, besloot ik hem met pensioen te doen. Ik bracht hem naar een stal in Lochem alwaar hij nu dus al weer 5 jaar woont. Sinds die tijd is mijn leven totaal anders. Niet alleen omdat ik Charlie niet meer bij me in de buurt had. Maar ik leerde Anja kennen, ging verhuizen, begon Stal Mireille en ging fulltime in de paarden. En ik kwam nog maar weinig bij Charlie.

Als ik nu bij Charlie kom, dan ga ik terug in de tijd. Niets is meer zoals het toen was, alleen hij is er nog. Dat is zo raar!! Het voelt of ik dan in de hemel ben en hem weer mag ontmoeten. Iedere keer weer voelt het als een wonder dat hij er nog altijd is. Alles is veranderd, maar Charlie is nog altijd de oude Charlie. Dat is zo raar maar ook zo gaaf! En omdat ik hem nog maar weinig zie en niets meer met hem doe, heb ik ook het gevoel dat ik hem niet meer ken. En als ik hem dan even poets als ik er ben, of hem peentjes breng, dan ken ik hem WEL! Want hij is niets veranderd, IK ben degene die is veranderd! 

Nou ja, zoals ik al zei, moeilijk uit te leggen. Maar die geweldige oude pony maakt iedere keer zoveel bij me los. En ik ben zooooo blij dat hij er nog is en zo gezond is!! Als hij er straks een keer niet meer is, kan ik niet meer terug naar mijn jeugd.

Maar voorlopig is hij er nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Charlie enzo 001Charlie enzo 002Charlie enzo 003

Charlie enzo 013Charlie enzo 008

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk