Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

IN MEMORIAM | V.V.V. TEXEL | 2 MEI 2002 - 2 JULI 2010 

VVV Texel

Vandaag heb ik "mijn kleine zwarte negertje" naar de eeuwige weilanden gestuurd. Een beslissing die me enorm moeilijk is gevallen, maar waar ik wel volledig achter sta. Ruim 3.5 jaar is hij bij ons geweest.

Waar ik Ferro (zoals we hem meestal noemden) vooral heel dankbaar voor ben, is alles wat ik van hem heb mogen leren. Ferro was een zeer gecompliceerd paard. Hij was scheef op een manier die ik niet kende. Zijn kont stond gewoon scheef op de rest van zijn lijf. Door de spanning die dit gaf reageerde hij vaak heftig. Maar ook buiten het werk om kon hij Linke Loetje zijn. Antoine heeft me wel eens gezegd dat hij het zonde vond dat ik zoveel energie in zo'n paard stak. Maar zo'n 2 jaar later zei hij me ook dat dit paard een geweldige leerschool voor me was. Want rijtechnisch heb ik hem echt heel goed voor elkaar gekregen.

 Mooi voor nieuwe site

Wat ik niet beter heb kunnen maken is de warboel in zijn koppie. Ferro was een bang paard en kon heel heftig reageren. Niet zelden zijn mensen (ook ik) van hem af getorpedeerd en heeft hij mensen geslagen. Iedere keer weer verdedigde ik hem en wilde hem niet opgeven. Zijn reactie was uit angst en niet omdat hij een "slecht" paard was. Maar uiteindelijk moest ook ik inzien dat het me niet waard is mijn nek te breken of iemand anders het leven uitgeslagen te zien worden.En zodoende heb ik dit heel zware besluit genomen.

Lief klein negertje van me, dank je wel voor alles!! Ik heb je in mijn hart gesloten en daar zul je altijd voortbestaan.

Mireille

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk