Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Manege De Goudse Hout is een mooie manege in Gouda. De manege verzorgt zowel western- als dressuurlessen. Zo op het oog lijkt het een "gewone" manege. Maar....het is een bedrijf met een bijzondere missie!

Zoals dat op iedere manege gebeurt zijn er wel eens paarden of pony's onregelmatig. Of in sommige gevallen echt kreupel. Uiteaard worden deze paarden dan uit de lessen gehaald.

Als er door de dierenarts geen echte oorzaak voor de onregelmatigheid of kreupelheid wordt gevonden, worden de paarden een bepaalde periode door een aantal instructeurs van de manege getraind. En wel volgens de methode van Antoine de Bodt. Sinds een aantal maanden begeleid ik deze instructeurs om de week met deze paarden.

Pas als de paarden weer zuiver zijn en goed in hun vel zitten, gaan ze terug de lessen in. Hoe lang dit duurt is volledig afhankelijk van de vordering van de training, maar haast wordt daarbij niet gemaakt.

Voor de meiden die deze paarden trainen heb ik veel respect. Het is hard werken op een manegebedrijf en vaak is er te weinig tijd om te rijden. Maar deze meiden MAKEN tijd, al is dat in hun EIGEN tijd. Vaak wordt 's avonds tot laat door gewerkt om de paarden toch de voor hun zo belangrijke training te kunnen geven. En de resultaten zijn daar dan ook naar. Soms als 1 van de dames met een paard lest waar ze al eerder mee heeft gelest, herken ik het paard niet meer. Zo hard knappen ze op in enkele weken tijd!

En daarom wil ik graag deze dames in het zonnetje zetten. Helaas zonder foto, want steeds als ik mijn camera tevoorschijn wil halen zijn ze ineens spontaan verdwenen.

Marielle, Gina en Jill; jullie doen het geweldig!

Menno; dank voor je goede zorgen iedere keer weer!

En Yvonne; petje af voor hoe jij je bedrijf runt!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk