Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Afgelopen weekend heb ik 2 dagen theorie en lessen gevolgd bij Bent Branderup. Ik mag wel zeggen dat het 2 zeer interessante dagen waren!

Mijn manier van paarden houden past zeker beter bij de Academische Rijkunst dan bij de dressuursport. Alle paarden die ik zag liepen op blote voetjes en waren ongeschoren. Ik weet ook zeker dat ze allen leven zoals ik vind dat een paard moet leven; veel buiten samen met andere paarden.

Hoe Bent vertelt is geweldig. Je hangt aan zijn lippen en de uren theorie waren mij lang niet genoeg. Ik ga zeker vaker naar hem luisteren! Wat een boeiende man met een bizarre hoeveelheid kennis welke hij op een prettige en goed te volgen manier met de toeschouwers deelt. Hij schudt wakker, ontroerd en doet je steeds weer beseffen wat goed en wat niet goed is.

Dan het rijden; hoe graag ik ook zou willen, het spreekt me ZO niet aan! Ik vind de houding van de ruiters niet mooi, de paarden niet mooi bewegen, zie veel te veel "stelling" in de zijgangen en de paarden veel op de buitenschouder. Maar alles is enorm vriendelijk en de hulpen zijn heel klein en zeer subtiel (uiteraard is er groot verschil van reactie van het paard te zien bij de beginnende of de gevorderde combinaties).

Ik ben er (nog) niet klaar voor, (nog) niet aan toe, maar ik sluit zeker niet uit dat ik in de nabije of verdere toekomst hier iets mee zal gaan doen!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk