Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Graag wil ik middels deze mail reageren op het artikel “Help, mijn paard is scheef” geplaatst in Paard&Sport Nr 3, Maart 2013.

Met gekromde tenen en vallend van de ene verbazing in de andere, heb ik het artikel gelezen. En vooral ben ik geschrokken van het feit dat, met een oplage van 49.000 exemplaren, enorm veel mensen lezen wat nu juist NIET met rechtrichten wordt bedoeld.

Er wordt vaak gezegd dat instructeurs die gespecialiseerd zijn in het zogenaamde rechtrichten, niet nodig zouden zijn. Was het maar waar. Helaas blijkt ook uit dit artikel maar weer hoe nodig we zijn. De heer Van der Meer, zelf trainer en zelfs Olympisch ruiter,  mist duidelijk kennis van het rechtrichten, of zijn uitleg is onvoldoende juist op papier gezet. Wat een enorme gemiste kans!

Vele paarden worden door onkunde van de ruiter kapot gereden. Wat mist is kennis van de biomechanica van het paard, maar vooral van het herstellen van de verticale balans. De paarden die bij mij in training of voor les komen hebben allen hetzelfde probleem; ze zijn scheef en de eigenaren weten niet wat rechtrichten is.

Ik zou ZO graag eens in uw blad de mensen duidelijk maken wat rechtrichten is in de ogen van de gespecialiseerde rechtrichters! Zou u mij die kans kunnen geven?

Om te weten met wie u van doen heeft;

Mijn naam is Mireille den Hoed en sinds 2006 run ik Stal Mireille. Ik ben gecertificeerd docent en trainer van de veel besproken methode van Antoine de Bodt, die zich richt op het corrigeren van de scheefheid van paarden en dan met name de verticale balans. Daarnaast ben ik Instructeur Paardensport Niveau 4.

Mijn werk bestaat uit het corrigeren en revalideren van paarden met een probleem. Dit kunnen gedragsproblemen zijn als staken, bokken of steigeren, of paarden die kreupel zijn. Door de juiste manier van trainen zijn zeer veel problemen te verhelpen! Momenteel rijd ik een afgekeurd paard met succes in het Z2.

Naast het trainen van paarden en het geven van privélessen, verzorg ik lezingen, clinics, workshops en cursussen.

Ik hoop van harte dat ook u het beste voor het paard wilt en mij de kans geeft middels uw blad mensen ECHT duidelijk te maken wat rechtrichten inhoudt.

  

In afwachting van uw reactie, verblijf ik,

 

Vriendelijke groetend,

Mireille den Hoed

www.stalmireille.nl

+31  (0)6  24 09 54 82

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk