Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Sinds jaar en dag heb ik last van mijn heupen. Veel erop vallen heeft nooit goed gedaan, artrose maakt het er ook niet beter op. En...ik zat gewoon niet goed op het paard bleek. En als paardrijden je beroep is en je dus veel uren per dag te paard zit, dan kun je op een gegeven moment niet meer zonder fikse pijn rijden en zelfs lopen.

In de loop van de jaren heb ik al vaak geprobeerd om van de pijn af te komen. Fysiotherapie, Osteopatie, Chiropractie. Maar alles zonder goed en blijven resultaat.

Toen ik in februari mijn eerste les van Wendy Murdoch kreeg en zij mij binnen een uur volledig pijnvrij op het paard kreeg, wilde ik daar wat mee! Wendy gebruikt veel Feldenkrais in haar werk en is de grondlegger van Centred Riding.

4 Maart belde ik, ik wist toen echt niet meer hoe ik moest lopen en op en van het paard moest komen van de pijn, Francien van der Touw op, Feldenkrais therapeute in Ede.

Feldenkrais is een leermethode ontwikkeld door dr. Moshe Feldenkrais. Hij bedacht een bewegingsmethodiek met principes uit onder andere de geneeskunde en de neuropsychologie.
Doelstelling is om tot een natuurlijke manier van bewegen te komen en het waarnemingsvermogen te verbeteren.

Aangeleerde en ingesleten houdingsproblemen worden verholpen en de pijn verlicht. Vermoeidheid, stress en ziekten verstoren de eenheid van lichaam en geest. Feldenkrais gaat uit van het idee dat de mens een eenheid is van lichaam en geest en herstelt deze.

Wie zich bewust wordt van zijn/haar manier van bewegen kan ook leren hoe het efficiënter, gemakkelijker en plezieriger kan.

Francien heeft mij in een maand tijd pijnvrij gekregen. En dat alleen maar door in het begin 2 keer per week en nu 1 keer per week, hele simpele oefeningen met me te doen. Dit, in combinatie met zitlessen van Centred Riding instructeur Welmoed Meindertsma (www.fitwell.nl), was voor mij DE manier om van mijn pijn af te komen!

Dank geweldige dames. Jullie maken mensen blij!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk