Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

In september gaan we van start met een nieuwe opleiding paarden trainen en ik vertel je graag waarom ik deze stap heb gezet.

Al jaren krijg ik regelmatig de vraag of ik niet een eigen paardenopleiding op wil gaan zetten. Een opleiding waarin mijn manier van paarden trainen centraal staat en ik mijn kennis over kan dragen op een veel grotere groep bevlogen ruiters. Mijn antwoord was steevast:“Ikke niet!”Het leek me veel werk, wat ook zo is, en iedereen leek wel een eigen opleiding te beginnen! Maar de grootste aarzeling zat ergens anders.

Een opleiding ‘moet’ mensen opleiden tot ‘iets’, zo dacht ik. Leerlingen moeten na zo’n opleiding ‘instructeur’ zijn of ‘trainer’. En daar heb ik nooit een goed gevoel bij gehad. Er is een gigantische wildgroei aan trainers en instructeurs. En instructeurs in de paardenwereld worden opgeleid door instructeurs van instructeurs en dat heeft zo mijn bedenkingen.

Paardentraining voor gezonde en gelukkige paarden

Waarom heb ik dan toch die stap gezet? Een belangrijke reden is dat ik al meer dan 10 jaar korte cursussen en trainingen geef, want ik vind het geweldig om mijn kennis te delen. Kennis verspreiden is leuk! En daarnaast, heel erg nodig! Want hoewel er duidelijk al veel meer kennis is dan 12 jaar geleden toen wij begonnen met Stal Mireille, er is nog steeds veel behoefte aan. Steeds weer nieuwe mensen komen tot het inzicht dat ze moeten leren om hun paard gezond en gelukkig te houden.

Paardenopleiding in 3 niveaus

Dus toen de vraag zich weer voordeed besloot ik er voor te gaan! Met heel veel enthousiasme hebben we met een paar heel fijne mensen hard gewerkt aan een opleiding in drie verschillende niveaus. En wat ben ik trots op het resultaat!

Kernbegrippen voor de opleiding Technisch Paarden Trainen zijn:

  1. kleine groepen
  2. veel persoonlijke aandacht
  3. werken aan je eigen doelen
  4. meenemen van eigen paard kan maar hoeft niet
  5. goede verdeling theorie en praktijk
  6. leren van en met elkaar
  7. van fouten maken leer je
  8. geen examens, wel certificaat van deelname

In september gaan we van start en hopelijk ben jij er bij!

Direct aanmelden

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk