Stal Mireille

Rumay is een 8-jarige volbloed Arabier en is 15 februari bij Stal Mireille in training gekomen. Reden hiervoor is hoefkatrolonsteking fase 3 op beide voorbenen.

Arabieren hebben vaak een holle bovenlijn, zo ook Rumay. Zijn rug is wat verzonken en hij heeft een hoog kruis. Rumay hield zijn rug enorm vast. De lendenen waren heel hard en gevoelig.

Rumay is links gebogen, maar niet extreem. Het grootste probleem bij Rumay is dat hij niet voldoende naar het bit wil toelopen. De achterbenen blijven teveel achter zijn lichaam, hij gebruikt zijn buikspieren onvoldoende en trekt zijn rug weg.

Na het verwijderen van het speciale beslag ben ik met hem aan het werk gegaan.

Tijdens de eerste trainingen heb ik hem aan de enkele longe in een actief tempo rechtgericht waardoor hij zijn rug kon ontspannen. Na een week ben ik hem gaan rijden en ook daarin zorg ik voor een actief tempo en een paard dat zich rechtop houdt. Actief zijn is onder het zadel een stuk moeilijker voor Rumay, maar hij doet goed zijn best!

Ik ben in de overtuiging dat de kreupelheid niet uit zijn voeten is gekomen, maar uit zijn rug. Als hij correct wordt gereden en leert zijn buik aan te spannen en zijn bovenlijn bol te maken, zijn er geen problemen.

Foto volgt!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk