Stal Mireille

Zada, is een 13 jarige spring gefokte merrie (Murano x Emilion). Zada staat sinds 14 maart 2017 bij ons in training.

Dit is wat de eigenaresse Marja schrijft over waarom Zada bij ons in training staat.

“Vanaf haar 4e jaar ben ik de trotse eigenaresse van dit prachtige maar o zo gevoelige paard.

Er zijn verschillende redenen dat ik ervoor gekozen heb haar bij iemand anders in training te zetten. Eén daarvan is dat de verstandshouding tussen ons zodanig verstoord is dat fijn en relaxt rijden voor beide niet meer mogelijk was.

Ik heb haar de eerste paar jaren altijd als enigste paard gehad om te rijden. Op een gegeven moment kwam er een tijd van blessures,  ‘vage’ klachten en behandelingen waardoor ze er steeds uit was. In die tijd heb ik mijn andere paard gekocht, en daarbij ook schijnbaar onbewust mijn rijstijl veranderd.

Ik ging niet meer paardrijden op gevoel, en de manier waarop ik reed was niet juist. Ik was niet meer op mijzelf aan het letten maar altijd alleen op mijn paard. Zo als ik met Zada altijd heel goed moest opletten dat ik niet in de weg zat (anders merkte je het snel genoeg) was dat bij mijn andere paard niet zo.

Zada had mentaal een aantal flinke opdonders gehad van ‘de medische molen’. Deze 2 factoren zorgden ervoor dat Zada veranderde van een opgewekt, vriendelijk en werkwillig paard met een mega instelling, naar een chagrijnige en afstandelijke merrie die mij liever zag gaan dan komen. Niet zo vreemd als ze constant signalen afgeeft, maar die keer op keer compleet genegeerd worden…..

Onze band was zó verstoord, er moest iets veranderen wilde ik ooit weer normaal met haar kunnen gaan rijden.  Verkopen was voor mij absoluut geen optie. Het leek me een goed begin om Zada in een andere omgeving neer te zetten, andere stal, andere mensen, andere paarden. Zodat ze kon resetten en op de juiste manier weer kon gaan beginnen, een frisse start.

Zada is in korte tijd ontzettend veel verbeterd. Elke dag wordt ze een stukje rechter en sterker. Mireille en Anja zijn super goed met haar aan het werk, ze pakt het zo ontzettend snel en goed op. Ik had haar niet op een betere plek kunnen zetten. Ze houden rekening met het paard en laten Zada echt in haar waarde.

Ik ben heel blij dat ze weer goed in haar vel zit, echt happy is en je tevreden aankijkt. Ze heeft weer rust dat kan je zo mooi in haar ogen zien. Ontzettend trots ben ik op deze mooie witte kanjer, ik ben ervan overtuigd dat het deze keer goed gaat komen.

Ik hoop dat ik net zo snel een juiste rijstijl kan vinden. Samen met Mireille moet dat in ieder geval gaan lukken.  Eerder gaat Zada niet mee naar huis, haar zo houden en de klik weer terug vinden is het belangrijkste.

Luister naar je paard en blijf dat doen, wees bewust van hoe je rijdt, dat is wat ik van Zada heb geleerd, zij zijn uiteindelijk de beste leermeesters.”

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk