Stal Mireille

Evita is een 10 jarige Westfaler merrie (Dollmann X Weinberg X Amor X Raubritter). Dit is wat haar eigenaren Jolien en Kirina over haar schreven:

We hebben Evita nu 3 jaar. Een jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een oplossing voor haar ' tongprobleem'. Iedere keer als het wat moeilijker werd stak ze haar tong uit en toen dat bij de dressuurproefjes een terugkerende opmerking werd, was dat de aanleiding om op zoek te gaan naar de diepere oorzaak.

Zo zijn we in drie stappen bij Mireille terecht gekomen. Controle van het bit, dat bleek prima. Toen op zoek naar een deskundige om te kijken of er lichamelijke blokkades waren. Deze deskundige, Linda van Diepen, bleek heel breed opgeleid en kon haarfijn aangeven waar de zwakke plekken bij Evita zaten. Haar advies: het is een prima paard, dit paard kan makkelijk 30 worden, maar dan moet je wel anders gaan trainen. Begin maar eens met rechtrichten. En zo zijn we bij Mireille gekomen, eerst alleen voor af en toe een les en sinds kort ook als pensionklant.

Dat laatste is voor Evita's welzijn fantastisch. Ze staat de hele dag buiten met haar maatje, onbeperkt ruwvoer, heeft een stal met een luik en geniet zichtbaar van het leven. Momenteel wordt ze ook getraind door Anja, omdat ze zo extreem op de voorhand loopt, dat krijgen wij zelf niet voor elkaar. En dan blijkt dat alle condities aanwezig zijn voor het maken van progressie. Ze gaat met sprongen vooruit.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk