Stal Mireille

Whiskey kwam eind september 2018 voor het eerst bij ons. Zijn eigenaresse Wilma van de Rest doet bij ons de Leergang Technisch Trainen en nam Whiskey het eerste weekend mee. We zagen vrij snel dat Whiskey niet een blij en gezond paard is. Hij wilde slecht lopen en was veel te schraal met een doffe vacht. Pijnlijk om te horen voor Wilma, maar eigenlijk wist ze al wel dat er iets niet klopte. 

Op ons advies maakte Wilma afspraken met Natascha Bos van de Blauwe Hengst en Linda van Diepen van Horse in Motion, in onze ogen DE mensen die Whiskey weer goed op de rit kunnen krijgen.

En zo zijn we begonnen met Whiskey ‘vetmesten’ met gezonde voeding en supplementen op advies van Natascha (en uiteraard onbeperkt onverpakt topkwaliteit hooi) en heeft Linda Whiskey 18 oktober jl. voor het eerst behandeld. 

Vervolgens is Whiskey 26 oktober bij ons gekomen en werken we hem sindsdien zo’n 4 a 5 keer per week aan de hand. Op zijn rug zitten is, zolang hij geen gevulde rug heeft, geen optie. Met het werken aan de hand kunnen we Whiskey leren zijn lichaam anders te gebruiken zonder dat hem dat te veel energie kost. 

Het is heel gaaf om te zien hoe makkelijk Whiskey dit werk oppakt. Hij wilde graag de voorhand in en vond het moeilijk om actief te stappen, maar hij veranderde daar zo snel in! 

Gisteren de check na 4 weken door Linda en wat waren we blij om te horen dat zijn lichaam de behandeling en het werk goed oppakt! We zijn er nog lang niet, maar we zijn op de goede weg. 

De blik in zijn ogen is al veranderd en van de week ging hij met zijn staart op de rug vol aan de race in de rijbaan. Wat heerlijk!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk