Stal Mireille
Slide background
"It isn’t about how many ribbons you win
  or how much money you make.
Life’s is about doing something you love
and never give up."
Slide background
Slide background
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Aan Gene Zijde

m1dytnbwuhx2Wij geloven dat mensen en dieren na het achterlaten van hun aards omhulsel, overgaan naar Gene Zijde. Hier zijn mens en dier bezig met een evolutie. Zij kiezen ervoor om op aarde ervaringen op te doen en komen zo tot een hoger bewustzijn.
 
Ze zijn niet meer hier op aarde, maar voor ons zijn ze niet `weg`. Ze leven voort in onze harten tot ze ons weer verwelkomen als we naar ´huis´ gaan.

Op 15 november 2019 heb ik mijn grote liefde moeten laten gaan. Een zware peesblessure werd hem fataal. Hij werd 23 jaar. 

De Rechter is mijn grote liefde onder de paarden. Hij was mooi, lief, werkte altijd mee, was 100% betrouwbaar, ondeugend en speels en hij gaf een hemels gevoel onder het zadel. De basis was bij hem zo perfect voor elkaar, dat ik hem altijd als (hoge) lat heb voor de paarden van mijn leerlingen of die bij ons in training komen. 

De Rechter was een ruin van Zeoliet en hij werd geboren in 1996. De vader van zijn moeder was Utrecht. Een mooie bloedlijn dus, al heb ik daar helemaal geen verstand van :-).

De Rechter kwam in september 2006 bij ons in training. En vanaf het moment dat ik hem voor het eerst zag was ik hopeloos verliefd!

Hij was al jaren af en aan kreupel, maar..... röntgenologisch was er niets te vinden. Hij werd officieel afgekeurd en door de verzekering uitbetaald. Ook toen hij bij ons kwam was hij niet goed. Hij was extreem links gebogen en zijn rechter achterbeen kwam slecht mee. Na 3 maanden bij ons in training te hebben gestaan hebben we hem kunnen kopen. De dag dat hij van mij werd is één van de meest speciale dagen in mijn leven!

Ik heb De Rechter 100% zuiver gekregen en trainde met veel plezier jaren bij Antoine de Bodt en vanaf oktober 2010 tot eind 2017 bij Rien van der Schaft. Ik bracht De Rechter met succes uit in het ZZ-Licht. 

Tot ooit mijn mooie prachtige lieve jongen! 

Deze prachtige ruin van Stedinger (2007) kwam in februari 2012 bij ons. Hij zou de opvolger van De Rechter worden. Helaas mocht het niet zo zijn. Op 8-jarige leeftijd moest ik hem laten gaan. Hij had verstoppingen in zijn dunne darm en er was geen redden aan....

Van Damme was een paard met de WOW-factor, beeldschoon. Door zijn hyperflexibilieit niet de makkelijkste maar wat kon hij fijn lopen! Ik ben hem enorm dankbaar voor de wijze lessen die hij me gaf.

Knappe Van Damme, voor altijd in mijn hart.

Op mijn 17 kreeg ik mijn eerste pony, Charlie. Charlie was een hele mooie pony van 1.51. Op 12 december 2014 hebben we hem op 31-jarige leeftijd laten gaan.

Met Charlie heb ik vooral geleerd hoe het NIET moet. Maar, dat wist ik toen nog niet. Arme Charlie. Hij moest in de krul en dat lukte me zonder hulpmiddelen niet, dus ik hing er een slof aan. Met veel moeite heb ik hem in het M1 gekregen. Maar tijdens onze proefjes vroegen toeschouwers en jury zich af wat ik daar in hemelsnaam in deed. Het was vreselijk. Dus daar ben ik toen maar snel mee opgehouden.

Springen moest hij natuurlijk ook en we hebben zelfs een paar keer een oefencross gesprongen, wat hij overigens geweldig vond!!

Het voelt goed dat k hem nog zo'n mooie oude dag heb kunnen geven. Heb ik het gevoel nog iets goed gemaakt te hebben met hem :-).

Espresso (Voice x Sonique), geboren in 2009, kwam eind maart 2015 bij ons. Espresso is in Polen geboren en opgefokt en was pas vanaf eind 2013 in Nederland. Hij was niet zadelmak en nog voor heel veel dingen bang. Een leuk projectje dus! In de tijd dat hij bij ons was zijn we vooral bezig geweest hem kennis te laten maken met van alles. We deden grondwerk met hem en maakte een klein beginnetje met het werken aan de hand. Heel erg op ons en zijn gemakje waren we bezig om hem voor te bereiden om onder het zadel te kunnen worden gewerkt.

Helaas is het nooit zo ver gekomen...

Nadat Espresso lange tijd kreupel was aan het rechter voorbeen hebben we hem toch maar eens op de foto gezet. En wat bleek...een flinke verbening van het hoefkraakbeen met daarin een breuk......

Op 12 november 2014 hebben we hem met pijn in ons hart naar de eeuwige weilanden laten gaan. Het mocht niet zo zijn. 

Helaas hebben we op 10 oktober 2014 afscheid genomen van deze fijne merrie. Haar lichaam ging steeds meer compenseren om het voor Anja te doen.

Dancing Toskana was van Feinbrand (x Rigoletto). Toskana was een chique, pittige maar super fijne merrie. Ze was niet al te groot (1.64 m) maar bewoog als een groot paard. Toen Toskana in 2006 kreupel bij ons in training kwam waren we direct gecharmeerd van haar. Toen de toenmalige eigenaresse ons liet weten haar te willen verkopen waren we het snel eens en werd Toskana van ons. Anja heeft jaren met enorm veel plezier Toskana gereden. Voor Anja het beste leerpaard ever! Ze deed altijd haar best, had altijd goede zin. We zijn enorm dankbaar dat ze al die jaren bij ons mocht zijn.

Amulet was een schitterende merrie (2005) van Houston x Focus x Julio Mermer. Toen Amulet in februari 2011 bij ons in training kwam (ze was in de staak), viel Anja als een blok voor haar. Toen we haar een maand later gratis aangeboden kregen omdat het thuis niet ging, hoefden we er niet lang over na te denken en kwam Amulet bij ons en werd ze Anja d'r 2e paard.

We hebben bijna 2 jaar lang onze ziel en zaligheid in deze schitterende merrie gestoken. Ze werd door de beste specialisten behandeld, kreeg alle tijd die ze nodig had. Ze veranderde van een pittige staker naar een geweldig fijn te rijden en super bewegend paard. Maar heel af en toe, de laatste keer na misschien wel een half jaar, leek ze pijn te hebben en staakte ze uit het niets. Vanuit stappen aan een lange teugel 2 keer vol omhoog, tot bijna achterover vallen. En dat was voor ons de druppel.

We hebben op 30 november 2012, met pijn in ons hart, afscheid genomen van dit bijzondere paard.

Soms mag het niet zo zijn....

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk