Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Na een demo van TAKT Academy bij Equiday 2019 wist ik het zeker, ik moet les nemen bij Mireille! Kippenvel kreeg ik er van, hoe vriendelijk en fijn de paarden werden gereden en hoe ontspannen en tevreden de paarden oogden. Wat Mireille vertelt over paarden en training is een bevestiging van wat ik denk en voel, de puzzelstukjes vallen op zijn plek. Ik heb na jaren zoeken, nu de manier gevonden hoe ik paarden wil rijden.

Lente en Esther in training bij Mireille

Mireille vroeg me een stukje te schrijven voor de website. Natuurlijk wil ik dat: over het afgelopen half jaar dat Lente bij Mireille in training staat vind ik de training en het gehele management absoluut top! Alleen om een stukje over een half jaar te schrijven… in een half jaar gebeurt veel.

Moedeloos, hopeloos, gefrustreerd maar vooral heel erg verdrietig was ik vorig jaar september 2018.

Wist niet meer wat ik met Magic aan moest. Magic is een Arabier met een endurance verleden. 

Een paar maanden geleden kreeg ik het advies van mijn dierenarts om een andere manier van trainen te gaan volgen. Mijn Friese merrie is linksgebogen en overbelast zo haar rechtervoorbeen. Dit uitte in een lichte onregelmatigheid. Van de ostheopaat die eens in de maand Boukje behandelt, kreeg ik het boek ‘Je paard succesvol trainen’ van Karin Leibbrant.

Na 10 maanden zoektocht in Nederland en België, 36 paarden en vele kilometers verder, dacht ik mijn droompaard eindelijk te hebben gevonden! Een 13 jarig leerpaard, genaamd Bo. We waren de eerste maanden lekker, zei het wat zoekende, aan het rijden. Het tempo moest ik meer onder controle zien te krijgen en Bo voelde snel gespannen aan met rijden, maar met de tijd zou het wel goed komen, dacht ik.

Ruim 12 jaar geleden ontmoette ik Mireille voor het eerst in Woubrugge. Met mijn eerste eigen paard Jolan, een Engels Volbloed merrie, reed ik les bij Antoine de Bodt die toen één keer in de maand in Woubrugge les kwam gegeven. Mireille kwam daar ook lessen..

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk