Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

De alleroudste reactie op deze site, van november 2006, gaat over mij en mijn paard Utopius. Hij was toen 5 jaar en kon niet meer links om omdat hij helemaal was vastgereden door zijn vorige eigenaresse. En dan had ik zelf ook nog wat ongrijpbare angsten te overwinnen nadat ik met mijn vorige paard over de kop was gegaan en een hersenkneuzing opliep.

Inmiddels is Utopius bijna 10 en gaat het geweldig met ons. Sinds een anderhalf jaar train ik na 2 jaar onderbreking weer regelmatig bij Mireille. Heerlijk elke keer weer even de blik van Mireille of we alles nog goed doen: groot sturen en groot loslaten! Tot hij helemaal los laat en dan loopt hij ook echt op zijn eigen beentjes. Galop aan de lange teugel, lekker hoor. En in mijn hoofd heb ik de angst om over de kop te gaan uiteindelijk ook helemaal losgelaten.

Na het loswerken in de ontspanning verder bouwen aan de oefeningen. Met mijn dominante mannetje dat bij iets nieuws altijd denkt: help dat kan ik niet, dus ik blokkeer maar volledig....Vorige week vrijdag was het dan ook echt een overwinning toen we een nieuwe oefening deden en hij het zonder stress accepteerde! We zijn nu echt een stel dat elkaar volledig vetrouwt.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk