Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Mijn naam is Joske van der Horst en ik ben 17 jaar.

Sinds maart 2010 krijgen ik en mijn paard Willem bijna iedere week les van Mireille. Ik heb Willem (7 jaar, zoon van Flemmingh) nu sinds augustus 2009, en ik vind het echt een ontzettend leuk dier.

 

Negen jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden toen ik samen met een vriendinnetje een verzorgpony kreeg. De eigenaars van deze pony reden western en waren voorstander van onder andere de methodes van Emiel Voest en Monty Roberts. Zij hadden echt hart voor de paarden, leerden mij om veel te kijken naar anderen en de dingen eruit te pikken die mij bevielen. Zij benadrukten altijd om alleen datgene te doen waar zowel ik als de pony zich prettig bij voelden. Helaas werd de pony te klein, dus ging ik op maneges rijden. Hoewel ik altijd de woorden van de eigenaars van de verzorgpony in mijn achterhoofd heb gehouden, ging ik toch op de manier rijden die de instructeurs en instructrices op de maneges mij aanleerden. Ook al stond hun mening vaak lijnrecht tegenover de mening van de eigenaars van mijn vroegere verzorgpony.

Toen ik dertien jaar was, kwam eindelijk mijn eerste eigen paard: Fleur. In het begin gingen de dressuurwedstrijden heel goed, maar in de L1 ging het mis. Gewoon stappen, draven en galopperen met een lichte aanleuning ging prima, maar zodra ik haar meer 'bij elkaar wilde gaan rijden' of zelfs wilde wijken, liep ze onregelmatig. Vanaf het moment dat ik in een weekend werd gebeld met het verhaal dat het leek alsof Fleur dronken door de wei liep, ging het heel snel. Even happen naar een vlieg op haar buik had telkens een gevaarlijke situatie tot gevolg; met moeite hield ze zich in evenwicht. Op röntgenfoto's bleek dat Fleur ataxie had, ten gevolge van een 'knik' in het mergkanaal (waarschijnlijk door een val in de wei). Met ontzettend veel moeite heb ik Fleur toen in moeten laten slapen.

Ik ben toen na gaan denken. Was de dressuur wat ik wilde? Wat Anky liet zien, hoorde mijn voorbeeld te zijn maar de mening van de eigenaars van mijn vroegere verzorgpony hierover heeft me nooit losgelaten. Ik ben gaan kijken naar westernwedstrijden, maar dat was het toch ook niet voor mij. Ik besloot om toch door te gaan in de dressuur, en ben weer op zoek gegaan naar een nieuw paard. Dit werd Willem. Met Willem vlogen we door de klasse B. Ik voelde me niet altijd prettig bij de manier waarop ik moest rijden, maar de resultaten op wedstrijden waren altijd goed.

Bij toeval las ik op internet over Mireille's - en dus Antoine de Bodt's- manier van rijden. Dat klonk goed! Ik heb een proefles genomen, wat prima beviel. Ik vond dat Mireille heel duidelijk uitlegde en mijn vragen goed en logisch kon beantwoorden. Toch twijfelde ik.

Ik rijd graag wedstrijden, omdat dit je motiveert om doelen te stellen. Eigenlijk kan ik niet zonder wedstrijden... Ik vreesde echter dat juryleden de methode De Bodt niet zouden waarderen, waardoor het rijden van wedstrijden niet te combineren zou zijn met deze methode.

Langs de losrijbak kijken ze me inderdaad soms raar aan als ik Willem met zijn neus over de grond laat lopen, maar ik kijk hen daarna ook weer vrolijk aan als ik een gekleurd lintje aan Willems hoofdstel kan hangen!

Binnenkort starten Willem en ik L1, en het gaat prima. Het kost tijd, je moet af en toe een harde huid hebben en jezelf durven te verantwoorden tegenover anderen (hoewel je dat eigenlijk niet zou hoeven doen...), maar dan heb je wel een ontzettend fijn paard onder je kont! Want wat loopt Willem tegenwoordig mooi en vooral héérlijk ontspannen (hij werkt graag mee), dankzij de instructie van Mireille. Je zou het tegenwoordig bijna vergeten, maar het is inderdaad echt heel belangrijk dat je rijdt op een manier waar zowel ruiter als paard zich prettig bij voelen. En in dat geval moet je bij Mireille zijn!

Veel liefs van Joske & Willem

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk