Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Even voorstellen. Ik ben Carla Post en ben al meer dan 30 jaar besmet met het paardenvirus.

Ik mocht op 11 jarige leeftijd 1 keer in de week les nemen op een manege, van mijn zuur verdiende zakgeld. En waarna ik op 12 jarige leeftijd mijn eerste pony mocht gaan rijden van familie. Deze welsh pony wilde zo goed lopen, dat ik van mijn vader mee mocht doen aan wedstrijden.

's Morgens om 5.00 uur uit bed, en dan 3 uur stappend naar het concours, want we hadden toen geen trailer. Ook de dochter van deze welsh pony wilde super lopen en al gauw gingen we als een speer met springen. Maar toen werden we te groot voor de pony's en moesten we over naar de paarden. Ook bij de paarden was ik altijd bij de rijvereniging en deed ik mee met wedstrijden.

Nu heb ik sinds 6 jaar een eigen paard.

Mijn eerste paard{ een P.R.E } heb ik na 1 jaar moeten laten inslapen.

Na dit drama, durfde ik het niet goed aan om nog eens een eigen paard te kopen maar uiteindelijk kon ik de Spaanse charme niet meer weerstaan en ben ik wederom voor een echte P.R.E gevallen.

Na allerlei instructeurs te hebben geprobeerd, in de richting van klassieke rijkunst, kon ik toch niet het passende hoefijzer vinden. En Relampago bleef maar met zijn neusje richting de sterren kijken. Ook kon hij plots als een gek door de bak racen, en wat gingen we hard... Nee, dat was echt niet grappig meer.

Maar de klik is er sinds we bij Mireille zijn gaan lessen, echt je gelooft je ogen niet.

De passen van mijn paard zijn zeker 30 cm groter geworden en ik kan hem nu op mijn pinkjes rijden. En laten we het al helemaal niet hebben, over hoeveel cm hij bij zijn rugbespiering heeft gekregen.

Een ding wil ik nog vermelden: Voor diegene die nog nooit heeft mogen ervaren, wat de manier van rijden is volgens Antoine de Bodt; ik kan het iedereen aanraden om het te proberen. Of kom eens naar een clinic kijken. We willen tenslotte toch het beste voor onze paarden!

Mireille, we zijn je zeer dankbaar.

Groet,

Carla & Relampago

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk