Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Hallo allemaal, Om met de deur in huis te vallen; sinds januari jl. les ik bij Mireille en ik ben echt enthousiast. Mijn achtergrond in vogelvlucht: ik rijd sinds mijn 9e pony/ paard. Inmiddels ben ik 33 jaar. Heb dus al ontelbare uren op de paardenrug doorgebracht. Paarden maken een groot deel van mijn leven uit en daarbij ben ik behoorlijk ambitieus. Ik wil niet zomaar rondhobbelen op een paard maar samen rijden met een paard en op deze manier kijken hoe ver we kunnen komen, ook in de wedstrijdring.

Er wonen 4 friezen bij mij waarvan ik er 2 rijd (andere zijn jonkies). Een aantal jaren geleden besmet geraakt met het friezenvirus, waar ik waarschijnlijk niet meer van af kom! Inmiddels heb ik natuurlijk wel wat vaardigheden opgedaan en rijd ik met 1 van mijn paarden L2 dressuur (Thoms). Eerlijk gezegd liep dat als een trein en was ik helemaal niet ontevreden. Op een gegeven moment hoorde ik van de methode van Antoine de Bodt en na wat speurwerk kwam ik uit bij Mireille en ben naar haar lessen gaan kijken.

Dit sprak mij heel erg aan en gelijk daarna heb ik een afspraak gemaakt. Ik heb ook een merrie (Grytje) die sinds anderhalf jaar behoorlijk met haar hoofd schudt (headshaker). Dat is een groot probleem. Met beide paarden ben ik bij Mireille gaan lessen. Bij de eerste les was mijn ervaring onverwacht. Ik dacht dat ik met Thoms al een aardig eind op weg was maar kreeg het idee dat ik nergens was. We gingen helemaal terug naar de basis en dan ook nog op een manier die helemaal op het paard georiënteerd is.

Mijn balans is wel redelijk oké maar die van mijn paarden (eigenlijk) helemaal niet. Terug naar af! De eerste paar lessen had ik het gevoel dat ik helemaal niets kon. Nu al na een les of 6 heb ik onwijs veel geleerd en zijn we goed op de juiste weg. Ik kan nu al zeggen dat het resultaat geweldig is en dat ik het gevoel heb dat we de problemen bij de wortel aanpakken. Het is pure blijheid om te kunnen zeggen dat we met sprongen vooruit gaan! Met Thoms gaat het steeds beter (was de laatste maanden kreupel waar niemand de oorzaak van kan vinden) en Grytje schudt bijna niet meer en is in een keer veel losser en leniger in haar lijf. Wie overweegt om bij Mireille te gaan lessen; ik kan alleen maar zeggen; doen!! Mireille en Anja, jullie zijn kanjers! Hoop dat we nog vele mooie momenten samen gaan beleven! Liefs, Celine

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk