Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Hallo, ik ben Jolanda Evers en ben 53 jaar.

Vanaf een jaar of 13 ben ik begonnen met paardrijden. Van mijn ouders mocht ik één keer per week naar een manege om te gaan lessen. Een geweldige tijd was dat, we hadden één uurtje les, maar waren de hele dag op stal en de "boerin" maakte voor ons een warme maaltijd die we tussen de paarden op aten.

Toen ik 20 was heb ik mijn eerste eigen paard gekocht, maar helaas moest deze na een jaar worden afgemaakt. Daarna heb ik nog 2 paarden gehad waarmee ik een paar jaar wedstrijden heb gereden.

Toen ik 34 was werd bij mij reuma geconstateerd. Ik wilde graag nog wat sporten, maar kon het lichamelijk niet aan. Tijdelijk heb ik nog samen met andere lichamelijk gehandicapten mensen gereden, maar het was niet meer zo leuk als vroeger.

Op mijn 50e (had inmiddels de goede medicijnen waardoor ik veel mobieler was) ben ik op doktersadvies toch weer begonnen met paardrijden, om zoveel mogelijk in beweging te blijven.

Johnny, die ik nu 4 jaar heb is een geweldig lief paard waar echt iedereen op kan rijden. Of ze nou 5 of 50 zijn, wel of niet kunnen rijden, hij past zich bij iedereen aan, hij is echt het beste wat me de laatste jaren is overkomen!!!

Na het rijden was ik wel wat stijf en had moeite om eraf te stappen, maar dit heeft me nooit weerhouden om te blijven rijden.

Sinds kort ben ik (na ongeveer 30 jaar) weer begonnen met lessen, met in het achterhoofd dat ik het toch waarschijnlijk geen 3 kwartier zou volhouden. Maar alles behalve dat........het gaat GEWELDIG! Nu ik les heb van Mireille voel ik me tijdens en na het rijden zo super goed dat ik het jammer vind wanneer de les alweer is afgelopen. Ben niet meer stijf en stap -net als ieder ander- gewoon van mijn paard af. Niet alleen voor mij maar ook zeker voor John vind ik het prachtig om te zien hoe wij samen veranderen.

Mijn trouwe viervoeter was zo scheef als een hoepel (misschien ook wel door mijn manier van rijden). Maar door deze "andere manier" van rijden wordt hij steeds soepeler, gaat zijn rug veel beter gebruiken en "danst" soms door de bak (en dat op zijn 19 jarige leeftijd).

Wat ben ik blij dat ik Mireille heb leren kennen en ik hoop dat Johnny nog heel lang samen met mij kan genieten van deze heerlijke manier van rijden! Hij verdient het!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk