Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Mijn naam is Nicole Lens, ik ben 30 jaar en rijd al bijna mijn hele leven pony/paard. Op het moment rijd ik een Hannoveraan van 10 jaar oud, Swing Boy.

 

Ik heb Swing Boy zelf zadelmak gemaakt en ingereden. Dit ging zonder enig probleem. Hij vond het allemaal wel spannend maar verder heeft hij niks uitgehaald. Toen hij ongeveer zeven jaar oud was, ging het mis. Hij was samen met andere paarden aan het donderen in de wei en toen is hij onderuit gegaan. Met als gevolg een rugblessure. Via via ben ik bij Rodinde Hogeraad terecht gekomen en zij heeft tot mijn grote vreugde het rugprobleem op kunnen lossen.

Maar daarna begon pas het grootste probleem. Swing Boy was altijd al vrij kijkerig en zenuwachtig maar na de problemen met zijn rug had ik op bepaalde momenten geen stuur meer over hem. Hij schrok van werkelijk alles. Het hoefde maar een blaadje in de bak te zijn of hij stak zijn neus in de lucht en ging er met mij vandoor. Omdat hij zijn neus omhoog bracht en zijn kaak op slot zette kon ik dus niet meer sturen en al helemaal niet meer remmen. Dit is allemaal zo erg opgelopen dat ik hem niet meer durfde te rijden zonder slof. Maar aangezien ik weer heel graag wedstrijden met hem wilde rijden.....moest die slof er toch weer een keer af!

Na veel dingen te hebben geprobeerd, hoorde ik van een stalgenoot dat Mireille den Hoed een clinic gaf bij Stal Prinsen in Winterswijk. Mireille geeft les via de methode van Antoine de Bodt. Ik ben naar de clinic geweest met het idee van ik zie het wel of het me bevalt of niet. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik, vanaf het moment dat ik haar voor het eerst hoorde, gelijk verkocht was.

Ik heb me toen aangemeld voor een les en dat was de moeilijkste les die ik ooit heb gehad. Die slof moest er gelijk af anders wilde ze me geen les geven................ Dit heb ik met veel tegenzin en zenuwen gedaan, maar met trots kan ik vertellen dat die slof er sindsdien (nu zo'n half jaartje) niet meer aan is geweest! Toen die eerste stap was genomen kwamen we er achter dat mijn paard dus links gebogen was en wilde ik ooit weer goed aan het rijden komen moesten we hem eerst verticaal rechtrichten. Ik ben nu ongeveer zes lessen verder en ik heb mijn paard recht, durf met "losse handen / teugels" te rijden en ik heb weer plezier in het rijden en mijn paard ook weer. En als ik mensen moet vertellen hoe ik het allemaal weer voor elkaar heb gekregen vertel ik ze graag over Mireille den Hoed en het rijden volgens de methode van Antoine de Bodt.

Een van de nieuwe regels voor het rijden met paarden is Happy Atlete, nou ik moet je eerlijk vertellen bij Mireille is dat een van de belangrijkste punten waar het om gaat naast het paard rechtrichten in verticale en daarna horizontale balans.

Dus als jullie enige problemen hebben met rijden van je paard dan kan ik iedereen aanraden om een keer te komen kijken bij een clinic of les van Mireille want er gaat een hele nieuwe wereld voor je open!

Nicole Lens en Swing boy

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk