Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Hallo, Ik ben Laura Schulp, 19 jaar oud. Jarenlang heb ik rond gehobbeld op manegepony's en heel wat kilometers gemaakt. Maar een paar jaar geleden begon het toch wel te kriebelen, ik wilde meer. Meer leren, meer rijden, misschien zelf wel wedstrijden rijden. Door een advertentie, 2 jaar geleden, kwam ik in contact met Lynsey, de eigenaresse van Okido. Ik mocht haar paard gaan rijden!

Okido bleek een paard dat eigenlijk liever lui was dan moe. Absoluut niet voorwaarts en heel vast in haar lijf. Totaal geen makkelijk paard om te rijden. En dressuur was allesbehalve interessant. Zo lief als ze was in de omgang, zo chagrijnig onder het zadel. Toch gingen we fanatiek lessen. Maar het gewenste resultaat kwam er niet. Okido had veel tijd nodig om los te komen, en werd eigenlijk steeds vaster in haar lichaam, waardoor het rijden helemaal niet meer lukte. Na ander half jaar waren we gestopt met lessen omdat het schoppen met sporen ook niet was wat ik wilde.

Paardrijden was niet leuk meer. Het enige resultaat was een chagrijnig paard en een gefrustreerde ruiter.

Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven, tot Lynsey vertelde over een advertentie op marktplaats. In Nuland zat iemand die volgens Antoine de Bodt reed. Ik had er nog nooit van gehoord, en ben maar gewoon gaan kijken. Baadt het niet dan schaadt het niet, dacht ik.

Daar was Mireille en alles wat zij vertelde was zo ontzettend logisch! En hoe die paarden daar liepen, zo was paardrijden bedoeld! Na de eerste les was ik meteen om. Ineens kon Okido wel voorwaarts lopen en zelfs ontspannen. Stukje bij beetje werd ze een totaal ander paard. Ze vind het werken nu zelfs leuk en doet ontzettend haar best!

Door Mireille hebben we allebei weer plezier gekregen in het rijden, en een doel om naartoe te werken. Okido steeds een beetje beter te laten lopen, en dat lukt! Okido is absoluut niet het type paard dat ik zou kopen, maar ze is wel mijn maatje geworden en ik zou niet meer zonder haar willen.

Lynsey, bedankt dat ik je super lieve paard mag rijden. En Mireille, bedankt voor alles! Je bent onze held! :

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk