Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Mireille, Zjulian en ik.

Door een vriendin ben ik in aanraking gekomen met de methode van Antoine de Bodt. Mijn vriendin bezat een paard met klassieke hoefkatrolontsteking en na allerlei omzwervingen kwam zij via Internet, zo'n 8 jaar geleden, in contact met Antoine de Bodt.

Het systeem sprak mij in begin totaal niet aan. Wellicht omdat ik, in eerste instantie, in Antoine meer een praatjesmaker zag dan een oprechte instructeur. Oordelen over instructie kan men pas wanneer men deze aan den lijve ondervindt, dus een les geboekt bij Antoine. Het paard wat ik meenam naar de les was, toen, mijn 8-jarige merrie Lotte. Zonder beengebreken maar vreselijk moeilijk te rijden. Vanaf het moment wanneer je iets van haar verlangde (lees rond en diep rijden) was steigeren haar antwoord. Ik had al veel instructeurs versleten. Op den duur haakten zij stuk voor stuk af. Te moeilijk paard.

Antoine bekeek mij en de merrie tijdens het voorrijden. Zijn reactie op mijn vertoning was kort en bondig; verkeerd gereden gezien haar bouw en temperament. "Rijd haar lang, horizontaal, recht en voorwaarts en uiteindelijk met meer druk in de hand en je hebt geen problemen meer." Vanaf dat moment had ik geen probleempaard meer en was een grote maar emotionele ervaring rijker.

Ik heb door de jaren heen regelmatig gelest bij Antoine de Bodt. De laatste jaren minder vanwege het feit dat de Bodt alleen doordeweeks naar Nederland lessen geeft en mijn baan het vrijnemen buiten schoolvakanties niet toelaat.

Uit de merrie Lotte heb ik drie veulens gefokt. Voor mij stond vast dat ik deze paarden van meet af aan via de methode zou gaan rijden. Alleen had ik wel een probleem: Waar vind ik een instructeur, liefst in de buurt en volgens het systeem, die mij met enige regelmaat kan begeleiden?

Het antwoord kwam van een vriendin. Zij kende Mireille den Hoed vanuit de vereniging Paard en Recht.

Begin november 2008 een proefles samen met de 4-jarige zoon van Lotte, Zjulian, afgesproken in Nuland bij Mireille. Zjuul is geen probleempaard. Wel een grote slungelige, sensitieve laatbloeier.

Tja, hoe kun je een gevoel verwoorden? "Wow!!" (gepikt van een zadelmerk) maar het omschrijft op de beste manier mijn emotie van dat moment.

Op mijn verzoek (wat achteraf ook een goed idee bleek te zijn) moest Mireille mij als leek met het systeem benaderen. Zij analyseerde ons als combinatie, legde zeer duidelijk het systeem en wat zij van ons verwachtte uit.

Na die eerste les ben ik naar huis gereden met een gevoel van "Dit gaat goed komen!". Eindelijk iemand gevonden die mij past. Direct in haar reactie, relativerend en terzake kundig. Mireille bezit tevens een aangeboren gevoel voor didactiek. Stuurt je naar huis met "haalbaar" huiswerk. De les erop word je overhoord.

Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en mijn "groene" Zjuul pakt met ogenschijnlijke eenvoud en plezier het werk op. Heerlijk om op deze manier te mogen paardrijden. Ik ben zo enthousiast geworden dat dressuurtraining weer leuk geworden is.

Van de zomer wordt, naast springen/crossen en endurancerijden, dressuur de derde wedstrijddiscipline voor Zjuul en mij.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk