Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Ik ben Jarda Helms, 21 jaar oud. Op mijn 9e ben ik besmet geraakt met het paardenvirus en gaan lessen op een manege. Toen ik 13 werd kwam mijn grootste droom uit, een eigen paardje en dat was Exon! Al gauw was ik helemaal verkikkerd op hem, al lag ik dagelijks in het zand te happen. Exon was eigenlijk te moeilijk voor mij met rijden en had waarschijnlijk toen al problemen met zijn lijf. In de omgang was het echt een knuffel en hartstikke lief, maar met rijden was hij anders! Na 2 jaar was Exon af en aan onregelmatig en ben ik met hem naar de dierenarts gegaan en heb daar foto's laten maken. De diagnose was hoefkatrol aan beide voorbenen. Of ik hem gelijk wou laten staan? Dat nooit van mijn leven dacht ik en ben heel internet gaan afspitten! Zo kwam ik op de site van Antoine de Bodt en ben clinics en lessen gaan volgen. Ik had echt het idee "dit is het voor mij en Exon".

Exon werd er beter van en liep rad. Maar omdat ik maar 1 keer in de maand en soms nog minder bij Antoine kon lessen vond ik het zo moeilijk om het bij te houden. Je moet het zelf leren en tegelijk moet je paard zich helemaal omschakelen. Zo gingen we dan samen verder, maar omdat ik de methode nog absoluut niet onder controle had ging het langzaam aan weer slechter met Ex.

Omdat ik voor dierenarts assistente heb geleerd kreeg ik een baan bij een revalidatie centrum voor paarden, waar ook een aquatrainer aanwezig was. Na een tijdje heb ik besloten om Exon hierin ook te trainen omdat het goed is voor paarden met rugproblemen en zodoende ging het eigenlijk na een tijdje weer goed met Exon. Ik reed weer met hem en liet daar veel dingen in terug komen die ik bij Antoine had geleerd, maar naar mijn idee niet goed genoeg kon. En toen begon Exon flink te staken, steigeren, er van door gaan, rodeo bokken en omdraaien. Allerlei gekke dingen deed hij en ik ben er toen een paar keer flink hard van afgevallen. Mijn schouder uit de kom, mede ook door valpartijen met de scooter en ik kon niet meer rijden.

Toen heb ik Exon een half jaar in het land gezet. Doordat Ex zich zo gedroeg ging er bij mij een lampje branden. Een paard dat verder zo lief is, maar als er een zadel en ruiter aan te pas komen zo gaat doen, heeft pijn met rijden leek mij. Ben in dat halfjaar zelf geopereerd en mocht zeker 7 maanden niet op Exon rijden.

Tegen de tijd dat Ex en ik weer samen aan de gang konden was hij zo "vast geroest" in zijn lichaam dat hij stok kreupel was. Via de site van PaardEnRecht kwam ik bij Mireille terecht en ik wist direct dat ik hem daar in training wilde zetten, als laatste redmiddel. Kende de methode natuurlijk al, maar was er ook achter dat je het alleen niet redt.

Heb Exon toen in training gezet bij Mireille en ben met deze keuze nog elke dag blij! Exon was er slecht aan toen. Hij had een doodse uitstraling en was erg kreupel. Na een paar weken glom zijn vacht weer, was zijn uitstraling vrolijk en begon hij slecht, maar werd tijdens de training rad. Elke keer als ik kwam kijken viel mijn mond open van verbazing, was dit Exon?! Zo knap wat Mireille met die paarden kan! En toen kwam ook het moment dat ik zelf weer op mijn paardje mocht stappen. Wat was ik blij, maar het was natuurlijk ook spannend. En het ging goed! Na 2 maanden op training, veel kijken bij Mireille en Anja bij het rijden en lessen op hun paardjes waren Exon en ik er klaar voor om het zelf te gaan doen. Hij begon vaak nog slecht, maar werd steeds beter en staken deed hij ook niet meer. Alleen nog maar bokken voor de lol. We hadden er allebei weer plezier in, ook al was Exon nog erg moeilijk. Tijdens het rijden kon hij zo wisselen van links naar rechts gebogen of hij bedacht weer wat nieuws.

Op zoek naar een andere stal wat dichter bij huis, kwam ik er achter dat naar mijn idee overal wel wat aan te merken was. En ik wou stiekem ook helemaal niet weg! Toen hebben we besloten dat ik Mir en An help op stal in ruil voor heel veel kennis over deze methode, vind het er ook wel heel gezellig! En zo bleef Exon in pension! Exon en ik gingen goed vooruit en zodoende heb ik in overleg met Anja en Mireille besloten om hem met pensioen te doen. Hij had altijd zijn best voor mij gedaan en ik vond dat mijn beste vriend nu van zijn rust mocht gaan genieten. Nu staat hij lekker te genieten in het land! We hebben op deze manier samen nog een hele leuke tijd gehad en dankzij hem kan ik nu een ander paardje redden.

Omdat Exon van zijn rust mag gaan genieten ben ik met Mireille en Anja op zoek gegaan naar een paardje voor mij. Via een collega van Mireille zijn we bij Ziezo terecht gekomen. Ziezo was in de staak. Er was gelijk een klik tussen mij en Ziezo en ik had echt het gevoel " dit moet zo zijn!"

Zodoende staat Ziezo nu vanaf april bij Stal Mireille en is Mireille met haar aan de slag gegaan. De eerste keer dat Mireille erop zat was er niks meer aan de hand. Zo gaaf om te zien wat Mir kan en dat Ziezo er ook plezier in had! Ze heeft nu al niet meer gestaakt en doet hartstikke goed haar best. Heb nu zelf twee keer op haar gereden en ook dit ging goed! Ik hoop dat Ziezo en ik samen nog heel veel gaan leren en dat we uiteindelijk deze fijne manier van rijden ook op de wedstrijden kunnen gaan laten zien. Maar eerst maar lekker bij het begin beginnen!

Ik wil Mireille en Anja hartstikke bedanken voor alles! Dankzij jullie heb ik weer plezier in het rijden en zijn mijn paarden vrolijk. Heb het idee dat ik nog zoveel kan leren en in die korte tijd al zoveel heb geleerd. Ik kan nu naar mijn idee zeggen dat ik rijd om mijn paard elke dag een stapje beter te maken en niet dat ik rijd voor het uiteindelijk op wedstrijd kunnen.

Nou An en Mir van mij zijn jullie nog lang niet af! Ben super blij met jullie en ben van plan om nog veel meer te gaan leren van deze fijne manier van rijden! Elke dag is weer genieten!

Liefs Jarda, Sexy Exie en tut Ziezo

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk