Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Even voorstellen... Ik ben Angelique Kanninga, 25 jaar en rijd paard sinds mijn 8ste levensjaar. Mijn paard heet Selena en ik heb haar nu 7.5 jaar. Selena is een merrie van Lancet (x Purioso).

Ik heb Selena gekocht toen ze 2.5 jaar oud was en momenteel is ze bijna 10 jaar al zou je dat niet zeggen. Ze is mijn eerste eigen paardje en daar ben ik super trots op. Ik heb haar zelf ingereden onder begeleiding en alles geleerd wat ze kan. Helaas heb ik niet vanaf het begin op de juiste manier les gekregen.

Karakter van Selena: lief, werklustig, over het algemeen heel braaf , echt een mensen paard en ze is een enorme hittepetit.

Zo kwam ik bij Mireille terecht

Op een gegeven moment kreeg ik problemen met rijden. Zo ging Selena regelmatig aan de ren in de galop, was ze niet nageeflijk, had ik een los-vast verbinding en Selena was twee keer een periode licht onregelmatig. Bij mijn toenmalige dierenarts werd deze onregelmatigheid elke keer geschoven op een geïrriteerde peesaanhechting rechtsvoor terwijl er niets op de foto's en scan te zien was. Wel kreeg ze steeds boxrust voorgeschreven. Toen ik verhuisde van stal ben ik op advies van mijn nieuwe stalgenoten bij een andere dierenarts terecht gekomen. Daar werd een andere diagnose gesteld. De problemen kwamen uit haar rug. Selena is meerdere keren gekraakt en na het kraken ging het steeds een half jaartje goed, maar helaas vielen we weer snel terug in het oude patroon.

De arts adviseerde toen haar rug in te spuiten met Tildren, maar voor dat het zover kwam ben ik gaan speuren op het Internet en kwam ik uit op de site van Antoine de Bodt.

Omdat hij best een eind bij mij vandaan zit ben ik gaan zoeken of er ook mensen in Nederland zijn die op deze manier rijden en les geven en zodoende vond ik Mireille.In overleg met de dierenarts heb ik besloten om bij Mireille te gaan lessen want er moest iets veranderen. En na een kennismaking met Anja en Mireille een weekje eerder (ik vond het gelijk al twee schatten van mensen, dacht dat het zeker zou gaan klikken tussen ons) kreeg ik op 29 januari dit jaar mijn eerste les.

Zo gaat het nu met Selana

Het gaat momenteel super goed met Selena! Heb nu een les of 12 achter de rug en les nog steeds wekelijks. De lessen zijn gaaf, wat zeg ik, super gaaf! Selena is van een gespannen paard veranderd naar een ontspannen, niet meer rennerig, vrolijk en werklustig paard. Het is zo lekker rijden op deze methode. Het is met weinig doen heel veel bereiken.

Tijdens de eerste les bleek dat Selena een links gebogen paard is en ze vindt vooral het buigen in haar lijf moeilijk zowel naar links als rechts.In het begin tikte ze zichzelf steeds aan. Dit kwam doordat ik haar veel te rond gereden had waardoor Selena haar voorbenen te lang op de grond liet staan. Mireille zei vanaf de eerste les dat het allemaal weer goed zou komen. Ik pakte gelukkig zelf de methode goed op zodat ik er thuis ook mee aan de slag kon. En tot mijn verbazing was de ontspanning al snel bevestigd. Als snel konden we verder om haar achterhand sterker maken zodat niet haar hele gewicht op de voorhand komt.

Tussendoor heeft Mireille er ook een keer op gezeten om te voelen, zodat zij mij nog beter kan helpen bij de moeilijke punten. Zo kon ze dus voelen dat ze extremer links gebogen is dan ze had gedacht, want naar rechts buigen kon ze eigenlijk helemaal niet! Ondertussen is de galop al veel beter geworden en is ze veel losser door haar lijf gaan bewegen. Maar we moeten haar ook de tijd geven haar lijf om te bouwen!

We zijn op dit moment met zulke gave leuke oefeningen bezig! Zoals van schouder buiten wisselen naar schouder binnen. En vanuit schouder binnen een appuyement meenemen en zelfs daarin weer van stelling wisselen. Dat is goed voor het losser maken van de rug. We gaan met hele grote sprongen vooruit en ik leer elke les weer nieuwe dingen die ik thuis lekker kan oefenen. Men had mij verteld dat het wel even zou duren voordat je het zou oppakken maar door de goede begeleiding en de handigheid van mijzelf gaat het zo snel, dat had ik echt niet verwacht. Mireille heeft zelfs gezegd dat ik weer aan starten kan gaan denken omdat het zo goed gaat!

Mireille is gewoon een geweldig mens om les van te krijgen. Ze legt het zo duidelijk uit dat je precies weet waarom je iets doet en je gelijk snapt wat je moet doen.

Hierbij wil ik Mireille bedanken voor de goede en ondersteunende lessen. We hopen nog veel rijplezier bij je te beleven!!!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk