Stal Mireille

Graag wil ik jullie voorstellen aan mijn grote trots Usha, een bijna 8 jarige merrie (Gribaldi x Beaujolais).

Na jaren voor anderen paarden te hebben gereden kwam het er dan eindelijk van: het kopen van een eigen paard! Als 3 jarige kwam ik Usha tegen bij haar fokker en het was liefde op het eerste gezicht. Haar persoonlijkheid en prachtige bewegingen maakte een enorme indruk op mij. Ze was als jong paard groot en slap dus heb ik haar heel rustig aan zadelmak gemaakt. Helaas hebben we de eerste jaren veel gezondheidsproblemen gehad en hierdoor ben ik haar als 5 jarige pas wat serieuzer gaan rijden. Vooral veel buiten in de polder en het bos en voor de lol pakten we af en toe een wedstrijdje mee. De winstpunten vlogen om onze oren en binnen het jaar waren we M1 geklasseerd.
Maar…..het gevoel was niet goed. Usha is buiten attent en actief maar veranderde in de bak tot een flegmatiek paard waar ik elke keer bekaf van af kwam. Hierdoor voelde ik mij enorm schuldig, zeker als ik elke keer weer merkte hoe vergevingsgezind Usha was als ik weer een keer gefrustreerd en verdrietig van haar rug afstapte. Ik ging liever lekker tutten of buiten rijden, dressuren dat hoefde voor mij niet meer. Niemand kon mij vertellen hoe dit op te lossen. Natuurlijk had iedereen wel een mening of goed bedoeld advies maar dit paste niet bij mijn gevoel.
Op zoek naar een manier hoe ik dit kon oplossen, kwam ik in november 2007 heel toevallig in aanraking met Mireille. Samen met een vriendin schreven we ons in voor een clinic en na 45 minuten wist ik het zeker: Dit is hoe ik wil leren rijden!! Al had ik in die les alleen maar aan mijn balans gewerkt, de logische uitleg van Mireille en haar positieve benadering vond en vind ik geweldig. Ik heb voor mijn gevoel echt opnieuw moeten leren rijden, veel af moeten leren maar zo onwijs veel meer inzicht gekregen wat het betekent een paard recht en goed in zijn lijf te krijgen en te houden.
Ik ben vooral ontzettend blij dat ik nu eindelijk begrijp wat ik doe. Mireille is een kei in het uitleggen en leert je ook echt te voelen wat de bedoeling is. Na 25 jaar paardrijden begrijp ik eindelijk waarom je iets doet en hoe je om gaat met de natuurlijke scheefheid van het paard, iets wat mij nooit duidelijk was.
En Usha? Zij is het bewijs dat het werkt: ze zit nu goed in haar bespiering en haar van nature trage achterbeen wordt steeds sterker. Onze band is alleen maar hechter geworden en ook in de bak (al krijg je dit niet voor niets..) laat ze nu zien dat ze echt wel wat in haar mars heeft!
Mireille (en ook Anja), bedankt voor jullie enthousiasme en steun en ik hoop nog veel van jullie te kunnen leren!

Warme groet,
Carolien, Oosterhout.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk