Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Hilde (Hilde van Westfriezenhof) is een 6 jarige Friese merrie en sinds 28 juni in ons bezit, maar ik ken haar al sinds eind 2006. Ze was echt mijn favoriete paard op de manege waar ik werkte. Ik nam haar graag mee om buitenritten te begeleiden en als ik tijd over had reed ik haar tussen het werk door ook nog dressuurmatig in de bak.

Toen ik begin dit jaar stopte met werken op de manege baalde ik er ook van dat ik haar niet meer zo veel kon rijden. Het is zo'n ontzettend lieve vriendelijke en werklustige merrie, waar je gewoon even lekker mee kan uitwaaien in het bos maar ook fijn in de bak mee aan het werk kan, heel ongecompliceerd en zo anders dan mijn eigen paarden. In mei van dit jaar zijn helaas mijn pony en het paard van mijn moeder ingeslapen wegens ouderdom & chronische ziekte. En ja die lege stallen zijn geen fijn gezicht! En dus heb ik mijn moeder voorzichtig voorgesteld om Hilde te kopen. Ze wilde namelijk graag weer een paard maar dan wel een héle brave waar ze ook fijn mee naar het bos kon. Zo gezegd zo gedaan en eind juni stond Hilde bij ons op stal! Inmiddels was ze wel wat achteruit gegaan qua beweging en was iets minder fijn te rijden in de bak, achterhand kwam er niet meer zo mooi onder, ze wilde moeilijk naar links buigen, kantelde haar hoofd, en ze had last van een beetje het bekende friezen-probleem: ze liep heel makkelijk veel te diep, echt met haar kin op haar borst zonder dat je ook maar enige druk op de teugels had. Maar ze was wel nog steeds superbraaf en dus ideaal voor mijn moeder! Omdat mijn andere paard, Wisteria, bij Mireille in training heeft gestaan en ik nog wekelijks met Wis ga lessen besloot ik om Hilde ook eens mee te nemen voor een lesje, eens kijken hoe dat zou gaan!

Al in de 1e les veranderde Hilde erg veel, ik kreeg weer druk op de teugels en ze kropte zich niet meer zo op. Het achterbeen trad weer beter onder, waardoor ook haar voorbeen mooier werd. Ik kreeg een aantal tips en oefeningetjes mee om thuis verder mee te gaan en gelukkig voor mij is Hilde rechtsgebogen, net zoals Wisje, dus dat maakt het voor mij wat makkelijker. Een week of 5 later (na heel veel oefenen thuis, en wekelijks les met Wisje) nam ik Hilde nog een keer mee, en wat een verschil was het al vergeleken met de 1e les! Hilde is zo ontzettend veranderd, veel ruimer geworden in haar beweging, veel mooier in de hals, kan weer naar 2 kanten buigen en het is zo'n fijn paard om mee te rijden! Ik rij haar afwisselend in het bos en in de bak. Verder kan mijn moeder er fijn mee rijden en heeft zelfs mijn vriendje inmiddels leren rijden op haar!

Kortom, een ideaal paard! Braaf voor beginners en toch heel werklustig en fijn te rijden als je er meer van vraagt. Ik blijf haar zeker met regelmaat meenemen voor een lesje. Ben echt verbaasd hoeveel ze is verbeterd in deze korte tijd!

En verder oefen ik alles wat ik met Wisje leer ook met haar, word ik zelf ook steeds handiger van. Laatst kreeg ik zelfs van een niet-friezen fan complimenten over Hilde's beweging en haar hals, en dat wil wel wat zeggen! Heerlijk om zo te kunnen rijden!!

Groetjes van Renske

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk