Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Van kleins af aan is mijn liefde voor bonte paarden enorm geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mijn eerste eigen paard een bonte moest zijn. Ik kocht Pepper 4 jaar geleden in Bunschoten. Ik heb haar toen maar 1 keer gereden want ik wist direct "dit is d'r!". Ze was zo koel, lief en braaf en nog super mooi getekend ook.

Ik ben haar bij mij op stal gaan trainen in de dressuur en wat was dit een eerlijk en leerzaam paard. Als je het niet goed deed liet ze je dat merken maar op een vriendelijke manier.

Het is mij altijd al opgevallen dat ze liever op een bepaalde hand wilde lopen en ook met longeren liep ze altijd rechtsom met haar hoofd helemaal naar buiten. Ook merkte ik naarmate we verder kwamen dat ze stijver werd en meer moeite had met los komen.

Als ik achter haar stond had ze links een hele dikke bult naast haar schoft.

Op een gegeven moment werd dat steeds erger en heb ik haar laten nakijken bij een dierenarts. Daar kwam inderdaad uit dat ze niet goed liep en dat er niet echt een duidelijk oorzaak was maar meerdere dingen bij elkaar. Haar bekken was scheef. Haar rechter achterbeen zette ze niet goed onder de massa en rechtsvoor had ze al meerdere vormen van beginnende artrose. Ik ben toen zo geschrokken dat ik Pepper niet meer durfde te rijden omdat ik bang was dat ik nog meer zou verpesten.

Het toeval wilde dat ik Mireille tegen kwam bij de arts en ze vertelde me waar ze allemaal mee bezig was. Ik ben toen naar haar gaan kijken en vond het werkelijk spectaculair wat ik daar zag. Ik heb meteen gevraagd of ze ook naar Pepper wilde kijken. Dat is gebeurd en ik heb Pepper toen ook bij Mireille achter gelaten om haar een maand te laten trainen. Ik heb Pepper in die maand echt weer de oude zien worden. Soepel, lief en werklustig. Ik durf nu weer te rijden en Mireille begeleidt me elke week zodat ik Pepper lichamelijk gezond kan houden.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk