Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Wisteria staat nu bijna 2 maanden in training bij Mireille en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat dit de beste keuze is geweest die ik de afgelopen tijd gemaakt heb!!

In minder dan 2 maanden tijd heb ik een totaal ander paard gekregen en hebben Wis en ik weer plezier in het rijden! Met dat laatste ben ik echt heel blij want de afgelopen jaren was het niets dan ellende met de paarden...

Wis kocht ik in 2004 als jaarling, eigenlijk een beetje als troost omdat mijn andere paard afgekeurd was voor de sport.

Ik had de grootste plannen met Wis! Als jong paard liep ze super te showen in de wei, ze heeft een goed papier (Obelisk x Rex Magna) en ze groeide uit tot een mooi groot zwart paard met een geweldig karakter en een supergave uitstraling! Ik zag in haar echt mijn nieuwe wedstrijdpaardje waar ik ontzettend veel plezier mee zou hebben.

Het zadelmak maken ging super maar daarna ging het helaas allemaal mis. De blessures volgde elkaar op en toen ze uiteindelijk weer hersteld was van alle blessures viel er niets meer met haar te beginnen.

Ze was ontzettend zuur met het opzadelen en tijdens het rijden, ze wilde niets meer en liep ook af en toe wat onzuiver rechtsom vanuit haar linkerschouder.

De dierenarts kon echter niets vinden. Hij adviseerde om toch maar een beetje aan de gang blijven en veel rechtuit in het bos te rijden om haar sterker te maken. Maar, Wis wilde gewoon niet meer lopen met iemand op haar rug en het eindigde in een keer flink steigeren waarbij we achterover zijn gevallen en ik onder Wis lag. Wis wilde niets meer, maar ik ook niet! Dit was niet het paard wat ik kende!

Ik heb haar toen helemaal na laten kijken d.m.v. een scintigrafie, foto's, etc om lichamelijke problemen uit te sluiten en na 11 dagen uitgebreid onderzoek kreeg ik te horen dat er niets mis was met haar en ik gewoon kon gaan rijden. Maar.... gewoon gaan rijden.... ik kreeg er met veel moeite een zadel op maar longeren was al een drama! Aan rijden wilde ik al helemaal niet denken!!

Op 25 februari ben ik toen naar Schaijk gegaan, waar Antoine de Bodt een lesdag gaf. Ik was heel benieuwd of hij iets met Wis kon, en dat kon hij!

Aan de longe liet hij zien wat het probleem van Wisje was en wat je daar aan kon doen. Ook was hij er van overtuigd dat ik op kon stappen zonder dat er wat gebeurde, maar daar was ik niet zo zeker van! Ik vertrouwde Wis helemaal niet meer omdat ze de laatste maanden zo onvoorspelbaar was geweest.

Mireille heef toen even op Wis gezeten en wat rondgestapt, wat Wis braaf toe liet!

Ik heb Wis toen voor training bij Mireille achtergelaten en iedere keer dat ik kwam kijken was er vooruitgang te zien.

In het begin ging het met kleine stapjes vooruit maar na de eerste paar weken ging het ineens heel erg snel! Wis durfde zich weer te ontspannen met iemand op haar rug!

Maar ondertussen zat ik er nog niet zelf op. Omdat ik zelf totaal niet bekend was met deze manier van rijden was ik bang dat door een fout van mij Wis weer zou gaan panikeren en we weer terug bij af zouden zijn.

Mireille heeft me toen een paar keer op haar paarden laten rijden om te voelen wat de bedoeling was. Dat was érg onwennig in het begin maar toen ik eenmaal door had wat de bedoeling was vond ik het eigenlijk wel heel logisch allemaal! Ik moest helemaal opnieuw leren rijden, maar dat heb ik er graag voor over!

En toen zat ik ineens weer op Wis! Dat viel me heel erg mee. Het was wel moeilijker dan op de paarden van Mireille maar het ging niet verkeerd! Zelfs meteen weer een drafje gedaan de 1e keer dat ik er op zat!

Daarna ging het heel snel nog veel beter. Wis begint echt super te lopen. Ze is lekker ontspannen en loopt super ruim! Ook heeft ze geen enkele keer een onregelmatig pasje meer laten zien. En alles met haar oortjes naar voren, wát een verschil met hoe ze voor de training liep!! Echt een heel ander paard!

Volgende week komt Wis weer naar huis. Daar zal ik het echt weer helemaal zelf moeten doen en daar zie ik nog wel een beetje tegenop. Maar afgelopen week heb ik Wis voor het eerst helemaal alleen gedaan zonder dat Mireille in de buurt was en heb ik superfijn gereden. Zelfs de galop gaat goed en alles zonder enige vorm van verzet! Dus de komende week nog veel oefenen met hulp van Mireille en dan weet ik zeker dat het thuis ook goed zal gaan!

Natuurlijk ga ik als Wis thuis staat nog wekelijks terug naar Schaijk voor een lesje, want Wis en ik moeten nog zoveel leren. Maar we zijn op de goede weg en hebben er alletwee weer plezier in!

Mireille heel erg bedankt voor alles wat je voor Wis en mij gedaan hebt! Zonder jouw hulp was het denk ik niet meer goed gekomen met Wis en mij maar nu ben ik er helemaal van overtuigd dat Wis en ik er samen wel komen!!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk