Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Hallo Allemaal, Ik wil jullie graag mijn paard Parcival (Von Pik Labionics x Capiool II) voorstellen.

Parcival (22 juli 2002) heb ik gekocht als 2 jarige en heeft tot zijn 4,5- jaar mogen genieten van zijn vrijheid. In de winter liep hij met zijn halfbroer Lionheart iedere dag in de paddock bij mij op stal en zodra het gras ging groeien, iedere zomer een halfjaar het land op in Friesland.

Op 4 jarige leeftijd heeft Parcival mogen ruiken aan het zadel waarna hij nog een halfjaar met een paar merries heeft mogen ravotten op de wei in Friesland. Daarna ben ik heel rustig aan ben begonnen met hem inrijden. Met zadelmak maken was hij ontzettend braaf. Ondanks dat Parcival spiertechnisch erg slapjes was deed hij enorm zijn best om alles goed te doen. Als hij zijn evenwicht verloor begon hij harder te lopen maar gaf mij niet het gevoel mij en/of het zadel niet te accepteren.

Toen Parcival eenmaal zadelmak was, kwam de taak om hem te leren ontspannen door hem zowel vertikaal als horizontaal in balans te rijden. Daar Parcival een zeer gevoelig paard is met veel cadans, en het niet accepteert wanneer de ruiter hem laat vallen (door hem niet vertikaal in balans te rijden) en ik hem hier niet ik kon begeleiden, heb ik Parcival laten rijden door Mireille. Het duurde 2 weken en ik zag mijn paard al momenten rechtlopen en daardoor ontspannen onder het zadel, en iedere week zag ik mijn paard vooruitgaan.

Na 1 maand heb ik gevoeld wat mijn vriendje allemaal geleerd heeft. Wat een genot om te voelen dat je paard zo vooruit gegaan is! 2 weken daarna ben ik hem samen met Mireille gaan rijden. Het einddoel is dat ik samen met Parcival onderbegeleiding van Mireille ga trainen naar de top!! Ik denk dat als wij (parcival en ik) niet samen van Mireille geleerd hadden om vertikaal en horizontaal in balans te lopen/ rijden, dat wij rijtechnisch nooit zo'n eenheid waren geworden dan als we nu zijn.

Groetjes

Angela en Parcival

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk