Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Ja, hoe ben ik terecht gekomen bij Mireille?

Na ongeveer 5 verschillende dierenartsen inclusief een dierenarts in Duitsland, fysiotherapeut en ik weet niet meer wie allemaal, ben ik via mijn staleigenaresse terecht gekomen bij Mireille. Al deze bovenstaande mensen hadden er weinig vertrouwen meer in en snapten niet, dat hij in deze lichamelijke toestand, weinig bespiering en altijd te mager op M2 niveau kon presteren.

Tijdens het rijden liep ik steeds tegen dezelfde problemen aan, vooral in de zijgangen. Omdat ik heel erg gedreven ben en graag goed presteer op wedstrijden, legde ik te veel druk op mijn paard. Deze druk veroorzaakte bij hem stress waardoor hij lichamelijk weer achteruit ging. Ik had op een gegeven moment de keus of een andere manier van rijden gaan proberen of zo doorgaan en iedere paar maanden de dierenarts erbij halen. Ik heb er toen dus voor gekozen om bij Mireille te gaan lessen. Ik heb deze keuze voor mijn paard gemaakt omdat hij in het verleden zo goed voor mij gewerkt heeft, ondanks zijn lichamelijke klachten. Het voelde als een plicht naar hem toe om dit te proberen.

Zeer sceptisch ben ik naar mijn eerste les gegaan. De eerste les vond ik niks. Mijn paard liep de gehele les met zijn hoofd in de hemel en ik moest mijn teugels maar loslaten! Na een paar lessen begon ik de methode te waarderen en te begrijpen waarom mijn paard bepaalde dingen niet kon. Het is allemaal heel erg logisch en ik snapte niet waarom ik dit niet zelf had kunnen bedenken.

Na een stuk of 5 lessen was hij totaal veranderd! Van te voren was hij achter erg zwak en trad hij nauwelijks onder. Nu sta ik versteld van hem. Hoezo hij heeft een slechte achterhand?! Na een aantal lessen konden we al aan de oprichting beginnen. Ik had nooit verwacht, dat het zo snel zou gaan (wel gehoopt natuurlijk). Volgende week gaan we onze eerste keer Z1 starten en ik weet zeker dat het met de methode van Mireille helemaal goed gaat komen.

Wat ik erg goed vind van Mireille is, dat ze de methode van de Bodt combineert met het wedstrijd rijden.

Een paar dagen geleden heeft de staleigenaresse op mijn paard gereden omdat ik zelf wel eens wilde zien hoe hij nu liep. Iedereen zei dat hij het zo goed deed en ik had het zelf nog nooit gezien. Ik stond met mijn mond open te kijken. Wow wat kan dat paard toch bewegen. Dit is een wereld van verschil en dit had ik echt nooit verwacht!

Mireille, bedankt voor alles.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk