Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Mijn naam is Chantal van der Salm en mijn paardje heet Nero.

Ik ben Nero rustig in gaan rijden toen hij drie was en dat ging helemaal super. Hij was heel leergierig en heel braaf. Na wat jaartjes recreatief, dressuurmatig te hebben gereden wilde ik meer en ben dressuurwedstrijden gaan rijden. We hebben flink geïnvesteerd in een 'goede' instructrice alleen na een tijdje twijfelde ik of dit wel de juiste instructrice voor ons was, want Nero ging steeds slechter en korter lopen, hij was niet meer voorwaarts en kreeg pijn in zijn lichaam en dan vooral in zijn rug.

Na behandeling van de paardenfysio en osteopaat leek het even beter te gaan met rijden, maar dat was steeds voor korte duur. Bij een nog duurdere (lees in mijn ogen toen betere) instructrice leek het even beter te gaan maar toen kwamen alle klachten ineens dubbel zo erg terug. Nero bleef zijn best doen, maar ik merkte gewoon dat zijn hele lichaam pijn deed en hij ging ook met zijn voorbenen korter en kreupel lopen.

Tijdens bezoek aan de kliniek kreeg ik slecht nieuws. Nero bleek aan allebei zijn voorbeentjes hoefkatrolontsteking te hebben; links 4 en rechts 3. Mijn wereld stortte in!! Hoe moest het nu verder met mijn arme paardje??? Hij was toen pas 7!

De dierenarts adviseerde om hem hem speciaal beslag te geven met wiggen en zooltjes en pads en hij kreeg ontstekingsremmers/pijnstillers. Daarnaast moest hij een tijdje op rust. Maar helaas het werd niet beter.
Veel mensen gaven mij het advies om hem in te laten slapen, omdat ik toch nooit meer zou kunnen rijden en al helemaal geen wedstrijden meer, maar dat vond ik nog wel het minst belangrijke! Die wedstrijden konden me gestolen worden als Nero maar geen pijn in zijn voetjes meer had!

Uiteindelijk was ik helemaal klaar met alle goede bedoelingen en meningen van alle mensen die het beter wisten en ben ik me gaan verdiepen in de hoeven van paarden en in de verschillende manieren van rijden. Ik kwam bij het natuurlijk bekappen uit en na er veel over te hebben gelezen, heb ik de stap gezet en is een natuurlijk hoefsmid Nero zijn voeten gaan onderhouden. Dit bleek een goede zet! Na een half jaar was Nero niet meer kreupel en begon ik weer voorzichtig met rijden.

Nu was het tijd o m een andere manier van rijden uit te proberen. Ik ben als eerste uitgekomen bij de academische rijkunst. Heb me in de theorie verdiept en gelest bij iemand die daar in gespecialiseerd was, maar ik zag geen enkele vooruitgang en had het idee dat Nero weer pijn in zijn lichaam kreeg. Ik was ten einde raad.

Tot....ik op een dag ergens een advertentie van Mireille zag staan. Eerst was ik sceptisch, maar ik dacht ach veel slechter als dit kan het niet worden. Dus ik belde Mireille of ik misschien een keertje mocht komen kijken bij wat lessen van haar en dat mocht. De dag dat ik bij haar en Anja op stal was heb ik erg veel geleerd en ik besloot om een proefles bij haar te nemen. Nou er ging echt een wereld voor mij open. Ik voelde in de eerste les rechtrichten al meteen zoveel resultaat en vooruitgang, dat was heel bizar. Ik was zo blij want als dit zo door ging kon ik mijn lieve Nero weer pijnvrij laten lopen en konden we weer plezier krijgen in het rijden. In de volgende lessen werkten we hard om hem rechter in zijn lijf te krijgen en aan de verticale balans en hij ging echt met sprongen vooruit! Nero werd ook een veel blijer paard en zit heel goed in zijn vel. En weet je wat het mooiste is van dit hele lange verhaal? Dat Nero vanaf de dag dat ik bij Mireille ben gaan lessen, nooit meer kreupel gelopen heeft als gevolg van zijn hoefkatrol ontstekking!! Dank je wel Mireille!

Groetjes Chantal en Nero

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk