Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Urvel heb ik gekocht aanvankelijk als handelspaard.

Mijn zus en ik hebben nl een manege/pensionstal, waar we ook zo nu en dan wat handelen in paarden/pony's.

Toen Urvel kwam was ik gelijk verliefd; een mooi paardje wat leuk kon bewegen en erg brutaal was.
Het rijden ging ook redelijk goed (niet heel makkelijk, maar daar hou ik wel van) dus ik besloot hem zelf te houden en hem klaar te maken voor wedstrijden.

Ik merkte wel dat er rijtechnisch een hoop te verbeteren viel en via mijn collega kwamen we bij het rechtrichten en Mireille. Mireille is toen een keer bij ons op stal geweest om een aantal van ons les te geven en dat was mijn eerste kennismaking met dit systeem. Moet je nagaan; 30 jaar in de paarden, 4 jaar Deurne en ik weet niet hoeveel stage adressen. Maar aan rechtrichten was nooit zoveel aandacht besteed, dus er ging een nieuwe wereld voor me open.

Het rijden met Urvel ging wel lekker, dus bleef het bij die ene kennismakings les. Tot een half jaar geleden. Urvel liep plots kreupel rechtsvoor, tijdens het rijden ineens!

Toen begon de ellende; rust, pijnstillers, veearts, foto's, ongeveer in die volgorde. Maar er was weinig tot niets te vinden. Dus weer rust, nu langer (het was tenslotte zomervakantie) en daarna maar weer kijken. In september weer begonnen, speciaal beslag eronder en gaan....... dacht ik.
Maar Urvel was helaas nog steeds kreupel en toen heb ik Mireille gebeld met de vraag of zij er misschien iets mee kon en dat kon ze zeker :-). De ijzers met het speciale beslag zijn er onder uit gegaan en Urvel kwam een maand bij Mireille in training en dat was een super goede beslissing. Buiten de goede training zijn Mireille en Anja geweldig voor de paarden.

Na 2 weken was ie zowat zuiver en liep hij veel beter door zijn lichaam. Ik mocht de daarop volgende weken zelf ook rijden onder begeleiding van Mireille en dat ging super.
Mireille heeft hem geweldig voor elkaar gekregen in zo een korte tijd en mij ontzettend goed geholpen met het op de juiste manier rijden van Urvel.

Op 4 november mocht hij mee naar huis, hij is dan al meer dan een week 100% zuiver (geen onregelmatige pas meer ertussen).
Nu krijg ik 1 x per week les van Mireille en daar zit zeker een stijgende lijn in, Urvel loopt geweldig! Zuiver en lekker soepel. Ook zijn gedrag en humeur zijn enorm veranderd; hij is vrolijker en minder ''spooky" met rijden.

Ik ben er van overtuigd dat dit werkt en noem het nog steeds mijn beste investering ooit!

Mireille en Anja bedankt!


 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk