Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Tijdens een paardrijvakantie vorig jaar in Drenthe merk ik dat Rumay niet lekker wil doorlopen en in de weken erna blijft dat ook zo tijdens de les en het rijden.

Als hij op een ochtend onregelmatig uit stal komt heb ik meteen een afspraak gemaakt bij de Raaphorst voor een kreupelheidsonderzoek. Van de uitslag word ik niet blij; hij heeft hoefkatrolontsteking fase 3 in beide voorbenen, ja en dan? Bij de Raaphorst gevraagd wat nu en hoe kan ik ervoor zorgen dat hij wel weer pijnvrij kan lopen. Ik moest eerst een aantal weken wandelen en dan weer terug om te kijken hoe het ging. Dus dat doe je braaf en o ja er moesten ook ijzers onder, maar als het niet echt nodig is wil ik geen ijzers dus dilemma. Toch de ijzers eronder laten slaan en aan de wandel. In januari moest ik terug komen voor controle en hij liep zo goed dat ik weer wat kan gaan doen. Maar ja wat dan, erop stappen en vrolijk doorgaan waar ik was gestopt? Geen optie want een hoop problemen komen uit zijn rug en daar moet je wat mee.

Om een lang verhaal niet langer te maken is Rumay in training gekomen bij Mireille op advies van en de Raaphorst en Kliniek den Hoek.
De ijzers gingen eronder vandaan en zijn revalidatie begon.

De eerste weken was voor mij alleen maar kijken en me verbazen over hoe goed hij ging lopen. Toen ik er weer op mocht had ik gewoon een ander paard het voelde heel anders maar wel goed. Door het kijken en vragen en zelf rijden wordt de theorie ineens duidelijk maar niet makkelijk. Rumay is een linksgebogen paard, niet extreem maar een hoop van mijn rijtechnische problemen komen daar wel vandaan en aangezien ik eigenlijk nog nooit van een verticale balans had gehoord ging er een wereld open.
Na 2 maanden training liep hij beter dan ooit en ben ik een super blij mens. Maar wat moet ik veel af en bij leren dat is niet altijd makkelijk en als je dan je paard thuis krijgt en alleen verder moet valt dat niet mee. Gelukkig heb ik iemand in de buurt die me op dezelfde manier les geeft als Mireille.
Ik heb nu 2 lessen gehad van Nakita de Boer en het helpt me enorm om thuis de ingeslagen weg te vervolgen. Wel ben ik ervan overtuigd dat hij al een stukje kwijt is van hoe Mireille het deed en daarom zal ik hem regelmatig weer een aantal weken naar Mireille sturen om hem en mezelf weer op niveau te krijgen.

Buiten het feit dat ik veel geleerd heb en weer een goed lopend paard heb vind ik de periode bij Stal Mireille heel fijn geweest en wil ik Mireille, Anja en de anderen op stal bedanken voor hun gastvrijheid en gezelligheid.

Sandra

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk