Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Wat bijzonder dat wij ons verhaal hier neer mogen zetten.

Sjoukje hebben wij gekocht voor onze dochter Githa; het was liefde op eerste gezicht. Sjoukje is een dame en wilde ook zo behandeld worden maar bovenal is Sjouk erg leergierig en slim. Het rijden was in het begin niet makkelijk en helaas hebben wij ook de verkeerde instructie gekozen dus het was gedoemd te mislukken!

Sjoukje was te snel en wilde eigenlijk alleen maar hard. Toen hebben wij besloten om haar in training te zetten bij een hele fijne dressuurruiter met verstand van friezen. Daar een mooie tijd beleefd en Sjoukje deed haar best. Binnen een jaar was ze Z1 en wat waren we trots op haar. Maar voor Githa was het narijden een groot probleem. Ze had grote moeite op de rechter hand. Ze heeft een periode iedere week lessen genomen tot ze zei;" mam ik ben bang geworden van Sjouk! Ze gaat zo hard!".

Voordat we daar mee aan de slag gingen werd Sjoukje kaal en had ze enorme jeuk. We probeerden alles om haar van de jeuk te verlossen maar niets hielp! We waren de wanhoop nabij, totdat we via een bijzonder contact vernamen dat homeopaat Jeannette Kompier van Horse Body Balance bij Mireille op stal kwam en zij misschien Sjoukje kon onderzoeken. De beslissing werd snel genomen en een paar uur later stond ze op stal bij Mireille. Daar werd snel duidelijk dat Sjouk last had van een herpes virus en dat Jeannette haar heel goed kon behandelen. We hebben in overleg besloten Sjoukje vakantie te geven want daar was ze lichamelijk erg aan toe. En zo bleef ze bij Stal Mireille. De weken die volgden knapte ze, dankzij de homeopathische medicatie van Jeannette en de rust op de weide, enorm op! Er kwam rust in het paard en de jeuk en de kale plekken verdwenen als sneeuw voor de zon.

Tja en als je zo vaak bij Mireille en Anja op stal loopt , dan zie je daar wonderlijke dingen gebeuren. Vaak stond ik met open mond te kijken (en nog steeds) als ze bezig zijn met hun paarden. Toen hebben we gevraagd of Mireille ons wilde helpen met het probleem waar we tegenaan liepen; de snelheid en het rijden op de rechterhand. Al snel werd het probleem duidelijk; Sjoukje is een extreem links gebogen paard! Dus Githa had het goed gevoeld! Na overleg is Sjouk in training gegaan en wat ging dat goed! Regelmatig met tranen in de ogen gekeken hoe knap Sjoukje alles deed! Als je in korte tijd je paard ziet veranderen van een moeilijk, rennend paard naar een ontspannen paard, dan doet dat je enorm goed.

Na 3 weken was het de beurt aan Githa om op te stappen. En er kwam een glimlach op haar gezicht en die is niet meer verdwenen! Het vertrouwen dat Mireille en Sjouk haar hebben gegeven is onbetaalbaar!
Het bijzondere is dat Githa de rijlessen van Mireille goed snapt en ook de theorielessen volgt die Mireille geeft. De begeleiding die Anja en Mireille geven is zo fijn! Daarnaast is er altijd een vriendelijk woord en zijn de dames enorm gastvrij; heel bijzonder allemaal.

Na een periode van onrust en met de gedachte dat wij Sjoukje misschien toch maar moesten verkopen is er dankzij Mireille nu een periode aangebroken van grote dankbaarheid en genieten!
Nu na 2 maanden is er nog steeds een glimlach op het gezicht van Githa, zegt genoeg toch?

Liefs, Githa en Anita

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk