Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Een kleine 3 maanden geleden was ik ten einde raad. Mijn Chilli Pepper ging voor de 3e keer flink in de staak.

Wij hebben Chilli ruim 2 jaar geleden als 3 jarige aangekocht, ze was toen net zadelmak. Het eerste jaar liep zeer voorspoedig en Chilli was een voorbeeldig paard.

Daarna begon ze met wat bokken en staken maar na een paar behandelingen bij Holistisch Centrum Den Hoek leken de blokkades verholpen en gingen we weer aan de slag. Echter na 2 maanden van fijne training ging het weer mis; behandelingen herhaald en ze liep weer 3 maanden goed.

Maar helaas het ging weer mis en Chilli wilde totaal niet meer lopen en accepteerde mijn hand niet meer. Na meerdere behandelingen waren de artsen het er daar over eens dat Chilli lichamelijk niks mankeerde; tja en dan...
Ik durfde niet meer te rijden en had al pijn in mijn buik als ik wist dat ik 'moest' gaan rijden.

Door Margot van Prakijk den Hoek werd mij aangeraden om contact met Mireille op te nemen. Zo gezegd zo gedaan, 2 weken later kwam ik voor het eerst bij Mireille voor een longeer les. Mireille ging met Chilli aan de slag en al gauw liep ze er heel ontspannen bij, heel gaaf om te zien. Mireille zei mij direct dat Chilli een heel gevoelig paard is en hoopte dat ik een beetje handig was, nouja de moed zakte mij in de schoenen.

Na 2 weken van longeren zou ik er weer op gaan onder begeleiding van Mireille, iets wat ik best eng vond. Ik mocht niet meer aan haar mond zitten 'rommelen' en ik moest haar echt van achter naar voren rijden. Ze moest uiteindelijk vanzelf met haar hoofd naar beneden gaan door haar recht te richten. Nou echt niet dacht ik... Maar ja echt waar na 20 minuten ging ze netjes met haar hoofd in de ontspanning, zo'n gaaf gevoel!!!

Om een lang verhaal kort te maken, na 2 á 3 weken accepteerde ze mijn hand weer en begon ze zelf wat aanleuning te zoeken.

Nu zo'n kleine 3 maanden verder pakt Chilli het zo goed op en geeft ze elke dag weer een fijner gevoel. En ik heb weer vreselijk veel zin om te rijden en we hebben echt weer plezier!

Mireille en Anja hartstikke bedankt voor dit inzicht, zonder jullie was Chilli niet meer bij ons geweest. En dankzij jullie weet ik nu pas echt wat paardrijden is!

Ik hoop nog veel te kunnen en mogen leren!

Groetjes, Monique Müller

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk