Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Een les bij Mireille is altijd een feestje!

Zo'n twee jaar geleden kwam ik bij mijn crossinstructeur Mireille tegen. Ze gaf daar dressuurles en ik heb gefascineerd staan kijken. Er kwamen heel wat nieuwe oefeningen voorbij met bijzondere namen als een slangelijn en de bezemsteel, en de vooruitgang bij paard en amazone was overduidelijk. Daar wilde ik meer van weten en dus spraken we een proefles af. Ojee, het paard dat fantastisch kan crossen maar dressuur beduidend minder leuk vindt, liep na drie kwartier ontspannen, op eigen benen en los in het lijf tevreden rond, en ik was overtuigd.

Sindsdien lessen mijn moeder en ik regelmatig bij Mireille, met verschillende paarden, en iedere keer is het genieten. De lat wordt telkens weer wat hoger gelegd, zowel voor het paard als voor ons, en er wordt hard gewerkt, maar altijd met hart en liefde voor het paard. Wat mij met name aanspreekt is de systematische aanpak met heel specifieke oefeningen, die altijd hetzelfde doel nastreven, een goed bewegend paard dat in harmonie met zijn ruiter werkt. En voor alle paarden wordt een eigen benadering gekozen die aansluit bij hun aandachtspunten en fase van opleiden.

Waar we bijvoorbeeld vorig jaar met onze enorm sensibele schimmel Ukkie nog de nadruk hadden liggen op het recht en soepel maken, zijn we nu vooral bezig om haar achter sterker en vlugger te krijgen zodat we binnenkort klaar zijn voor de overstap naar het Z dressuur.

Raimaer, van wie mijn moeder, die haar rijdt, en ik niet hadden verwacht dat ze nog zou terug komen na veel blessureleed, is met Mireille's hulp fijn aan het lopen en is zelfs weer actief in de dressuurring. Haar vierjarige zoon Ennue is ook al een keer bij Mireille geweest waarbij we spelenderwijs hebben gewerkt aan balans en ritme.

Maar niet alleen in de dressuur, ook in het springen en het crossen plukken Ukkie en ik de vruchten van de lessen van Mireille. Technische lijnen lopen vloeiender, we kunnen beter schakelen tussen de hindernissen en recht door een rij in/uitjes is een fluitje van een cent geworden.

En dan heb ik nog niet de workshops, lezingen en cursussen genoemd, die regelmatig worden georganiseerd en die voor verdieping en aanvulling in de vorm van theoretische kennis en praktische toepasbaarheid zorgen.

Dit alles wordt gecombineerd met de warme gastvrijheid van Anja en Mireille, waardoor het altijd weer een feestje is om bij hen te komen!

 

 

 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk