Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Plop (Scoot Scan Dee Bar) is een paint ruintje van 7 jaar.

Plop is Western ingereden en we waren aan het trainen voor de reining.

Een paard met een eigen willetje dacht ik altijd; als iets moeilijk werd ging hij direct in de staak, ging achterwaarts of plette mij tegen de muur waar hij niet meer weg te krijgen was. Ik werd er soms gewoon een beetje angstig van.

Een nieuw zadel en een behandeling van de osteopaat waren helaas niet de oplossing.  Zelfs aan de longeerlijn dook hij de hoek in of tegen de muur op. Ik heb toen de dierenarts ingeschakeld. Die vond hem kort bewegen en erg strak in zijn lijf maar kon geen duidelijke aanwijzing vinden voor zijn gedrag. 

Als mijn trainer hem wel eens overnam dan rende hij met trainer en al de bak uit. Dit moest toch een reden hebben???!!!
De training werd onderbroken doordat plop zijn sesambeentje brak rechts achter en de revalidatie na de operatie duurde lang. Na een lange tijd rust en weide de draad weer opgepakt. Het staken was minder geworden en we gingen ook meer naar buiten maar toch zat er iets niet lekker want ik zat heel erg naar links. Ik hing bijna naast mijn paard zo scheef zat ik en Plop liep ook scheef en uiteindelijk haalde ik hem kreupel uit de wei.
Toen ben ik op internet gaan zoeken en sprak met Romy die al eerder bij mireille gelest had en ze vertelde veel positieve dingen en zo besloot ik een les te proberen.
Dat was best confronterend want Mireille vroeg eigenlijk direct al toen ze me had zien rijden, 'kun jij wat hebben?'

Ik reed Plop op 1 hand op een correctinal bit; hij liep ongeveer met zijn neus op zijn knieën ver achter de lood lijn en heeft nooit geleerd zijn lichaam goed te gebruiken. Plop liep met een valse knik en bewoog met zijn voorbenen onder zijn lichaam en zijn achterbenen achter zijn lichaam.
Plop is rechtsgebogen waardoor hij meer gewicht draagt op zijn linker voorbeen en mij ook erg op links zet. Het zadel is eigenlijk prima.
Mireille is echt een eye opener geweest voor mij en het raakt me ook echt hoe ik mijn paard in zo een korte tijd zie veranderen. Hij loopt na een aantal lessen al veel ruimer en hij ontspant, houdt zijn mond dicht en heeft geen opgetrokken neus meer. Hij staakt niet en hij heeft ook geen -uit de bak ren akties- meer!
Plop loopt nu zonder problemen en zonder te twijfelen de bak in (wilde er eerder niet meer in) en heeft er plezier in en proest zelfs soms onder het rijden.
Ik kan het iedereen aanraden en eigenlijk verdient ieder paard deze manier van rijden.
Ik vind het ook jammer dat ik dit niet eerder ontdekt heb. Plop zijn mamma Scooter was 8 toen ik besloot haar met pensioen te doen na een hele tijd dokteren omdat ze het werk niet aankon. Als ik toen wist wat ik nu weet....
Maar goed we kunnen het nu goed doen en ik ben heel blij dat ik Mireille tegen ben gekomen.
Op naar een soepel en in balans gaand paard!!

Bedankt Mireille!

Madelijn

 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk