Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Dit is Pareltje. Pareltje heet officieel Pearl Summerland en is een Engels Volbloed van 12 jaar oud. Het is een pittige, trotse tante met een behoorlijk eigen willetje. Iets afdwingen bij Parel werkt averechts, maar laat je haar in haar waarde dan wil ze graag voor je werken.

Ook Parel kreeg problemen. Zo'n drie jaar geleden is het begonnen met onregelmatig lopen. Veearts, röntgenfoto's, rust, medicijnen, speciaal beslag met zooltjes, een ander zadel, osteopaat, we hebben het hele traject doorlopen.
Op de röntgenfoto's van Parel's voorbenen was niets te zien. Gelukkig geen hoefkatrol. Maar wat was het dan wel ? Ondertussen was ik aan het googelen geslagen en kwam ik terecht op de site van Antoine de Bodt. Ik had meten het gevoel: dit is het. Dit hebben wij nodig! Voordat ik met Parel naar Antoine ben gegaan heb ik voor de zekerheid nog een thermografische scan laten maken, en inderdaad: met Parel's voorbenen was niks mis maar ze had wel duidelijk last van haar rug...

Parel is vervolgens drie weken naar Antoine en Jidske geweest voor training. Aansluitend ben ik zelf nog drie dagen in Aspelaere geweest en ik kreeg een heel ander paard terug! Maar toen moest ik op zoek naar iemand die op die manier les gaf.... Ik woon zelf in het westen bij Rotterdam in de buurt, dus wekelijks gaan lessen bij Antoine de Bodt in België zat er niet in... Al googelend kwam ik op de site van Mireille terecht en dat sprak me heel erg aan. Nog steeds anderhalf uur rijden met de trailer maar in ieder geval dichterbij dan Antoine.

Zo gezegd zo gedaan; vorig jaar ben ik een aantal malen gaan lessen bij Mireille. Super! Ook ik rijd al een tijdje paard maar dat de verticale balans zo belangrijk is was echt nieuw voor me. Alle keren dat ik bij Mireille ging lessen had ik een los, ontspannen paard.
Uiteindelijk ging de afstand toch een beetje opbreken en heb ik eind vorig jaar besloten bij ons in de buurt te gaan lessen. Ik heb ook een bijrijdster en voor haar was het ivm werk e.d. helemaal niet mogelijk om regelmatig bij Mireille te gaan lessen. Ik dacht; misschien is het wel goed als we beide bij de zelfde instructeur rijden. Het is dan wel niet op de Mireille/Antoine de Bodt manier, maar misschien lukt het zo ook wel...

Nou niet dus. Als je eenmaal bij Mireille gelest hebt dan kan en wil je gewoon niet meer op een andere manier paardrijden. Het begon steeds harder te knagen en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en voor mijzelf besloten dat ik weer bij Mireille wilde lessen. Ik ben inmiddels al weer een aantal keertjes bij Mireille geweest (en Mireille is al een paar keertjes op vrijdag bij mij geweest) en wat een feest. Als iemand jou en je paard op een positieve manier kan beleren dan is het Mireille wel.
Van de zomer hoop ik een paar dagen met Parel naar Mireille en Anja te gaan. Daar kan ik nu al naar uitkijken omdat ik weet dat dat voor Parel ook leuk is. Ten eerste natuurlijk omdat Mireille twee super grote paddocks heeft en enorme weides, maar ook omdat de training zodanig wordt opgebouwd dat het begrijpelijk blijft voor ons, zodat Parel graag meewerkt. Geen verzet tijdens het rijden. Heerlijk!

Kortom: door alle problemen ben ik echt het plezier in het paardrijden een tijdje kwijt geweest maar gelukkig is dat weer helemaal terug. Bedankt Mireille. Ik hoop dat er nog vele lesuurtjes mogen volgen!

 

 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk