Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Bono is een 9 jarige kruising Fries / Fjord en kwam bijna 2 jaar geleden in mijn leven.

Een ontzettend lieve en eerlijke man. De eerste keer dat we samen naar buiten gingen kwamen we een grote shovel tegen met 2 strobalen en het liefst nam hij er een hap van. Zo verkeersmak en dat heb je hier in deze omgeving echt nodig. Dus ik was helemaal blij.

Gaande weg kwamen er toch problemen; alleen maar hard willen draven, hoofdschudden etc. We probeerden andere zadels, bitten, osteopathie, dryneedling en we lieten foto's maken maar ik bleef met het gevoel zitten dat er iets niet klopte.

Toen Bono er een keer vandoor ging vanuit stilstand kon ik hem onmogelijk stoppen. Het is goed afgelopen maar de schrik zat er behoorlijk in bij mij. Ik zocht hulp bij een dressuur ruiter om hem nageeflijk te kunnen rijden, maar ook daar ging het niet makkelijk.

Onze band werd ook minder. Hij vertrouwde mij niet meer en andersom.

Na nog zo'n ervaring in de bak, waarbij ik van hem afviel, was ik totaal overstuur. Mijn paarden verkopen staat niet in mijn woordenboek. Ze mogen blijven tot het einde. Maar ik was radeloos en zat er toch aan te denken om een nieuw baasje voor Bono te vinden. Maar ja, om zo'n paard te kunnen verkopen moet hij toch goed zijn, ook omdat ik niet wilde dat hij de handel in ging.

Op een dag zag ik een reactie op Facebook van Stal Mireille en klikte dat aan en dacht meteen dit is wat voor Bono. Maar ik ben een recreatie ruiter en Bono is een pony dus ik wist niet wat voor reactie ik van Mireille kon verwachten. Maar ze was zo positief! En zo ging hij half december 2013 naar Lienden. Ik vond het heel moeilijk om hem daar achter te laten omdat ik altijd zelf voor hem zorg. Maar al heel gauw kon ik dat makkelijk loslaten want wat had hij het daar naar zijn zin.

Toen de training begon werd duidelijk dat Bono totaal geen balans had. En dat dat hoogstwaarschijnlijk ook de reden van het rennen was geweest.
Mireille is rustig aan de slag gegaan en liet Bono het tempo voor de voortgang bepalen. Ik had ook van tevoren aangegeven dat ik geen haast had. Het was fantastisch om te zien hoe Bono vooruit ging!
Ik heb bij Mireille zo ontzettend veel geleerd over Bono maar ook over mezelf. Ik ben heel anders gaan denken en ik ben daar zo dankbaar voor.

4 maanden is Bono in training geweest en wat heb ik een ander paard terug gekregen. Er waren ups en downs door mijn onzekerheid en angst maar ik ben zo blij dat ik deze stap heb genomen! De tijd die Mireille in mij en Bono heeft gestoken is onbetaalbaar. En ze heeft zo veel geduld! Ze ging met mij en Bono op buitenrit omdat dat ons doel was.
Bono heeft een hoop mensen ingepakt in Lienden en daar groeide ik ook van. Iedereen was dol op hem. En zowel ik als Bono kregen veel complimenten.

Nu is Bono weer thuis en wat gaat het goed. Longeren was voor mij en zeker voor Bono nooit leuk maar nu genieten we ervan. We hebben al wat buitenritten gemaakt en doen grondwerk en ik rijd hem ook al weer in de bak!

Lieve Mireille en Anja ontzettend veel dank voor de goede zorg, begeleiding en de leerzame tijd.
Ik kan dit echt iedereen aanraden ook al ben je recreatieve ruiter. Het is het dubbel en dwars waard!

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk