Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Door allerlei omstandigheden moest ik mijn paarden tijdelijk in pension zetten.

Twee friese paarden, een ruin van 9 en een merrie van 8. Het liefst dicht in de buurt van mijn huis. Voorwaarden; lekker naar buiten kunnen en een bak. Nou had en heb ik veel geluk, om de hoek was dit te vinden en te realiseren. Huisvesting was geregeld.

 

Thuis liep ik met mijn ruin al een poosje tegen dingen aan. Het ging wel steeds beter maar ik had nog niet de controle en durf die ik nodig had.

De merrie is helemaal een verhaal apart. Deze dame is echt heel gevoelig en als ze niet op een correcte manier gereden wordt, wordt dit direct kenbaar gemaakt. Dit heeft er thuis toe geresulteerd dat de omheining van de bak het nogal eens moest ontgelden. De problemen met haar werden alleen maar meer. Aangezien ik haar zelf toen niet reed heb ik besloten om met de ruin eens een les te nemen bij Mireille (naar aanleiding van een theorieles) om te kijken of mijn gevoel goed was. Ik rijd al heel wat jaren en heb van verschillende mensen les gehad (vroeger ook in clubverband). Na mijn les was mij duidelijk dat er met mijn ruin op zich niet zoveel mis was maar met mijzelf.

Wat mij ook duidelijk was dat ik Mireille graag op de merrie wilde. Deze was namelijk zo krom als een hoepel . Mireille heeft de merrie rechtop en daardoor ontspannen gekregen. Ik wist op dat moment nog niet hoe het allemaal zou gaan verlopen maar had bedacht dat ik haar thuis wel zou blijven longeren want dat lukte aardig en zo kon ik de conditie een klein beetje bijhouden. Zelf ben ik met de ruin blijven lessen en is er echt heel veel in mijn lijf veranderd. Iedere keer opnieuw mij dingen uitleggen en toch in alle rust een stukje verder gaan , dat is wat Mireille met ons gedaan heeft.

Ik kan nu ook met trots zeggen dat ze me zover heeft dat ik op de merrie rijd. Ik heb mij vanmiddag onder het rijden gerealiseerd dat ik weer rijd voor mijn ontspanning en niet omdat ik vind dat het moet.

Als instructrice is mijn ervaring met Mireille heel fijn en niet alleen met "probleempaarden “. Kortom Mireille heeft door haar geduld en kunde mij een uitdaging wat betreft mijn eigen merrie gegeven en nog meer plezier en vertrouwen in het rijden van onze paarden. 

 

 

 

 

 

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk