Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Via een vriendin hoorde ik van de gratis theorielessen over rechtrichten van Mireille. Ik ben daar eens gaan kijken en was meteen geboeid.

Grappig genoeg kon ik mezelf verblijden met het idee dat ik al veel automatisch wel goed deed, maar ik snapte nooit waarom het werkte en waarom het bij sommige paarden dan ook helemaal niet werkte.

Ik ben zelf beheerder op een grote pensionstal op het landgoed Mariënwaerdt in Beesd en we hebben van het bedrijf een aantal paarden waarvan er eentje, Joep, toen inmiddels een half jaar kreupel stilstond.

In de wei zag je er weinig aan, maar zodra je erop ging zitten voelde hij enorm scheef en stokkreupel. Omdat hij in de wei geen last had, gunden we hem ook gewoon de tijd... Na een half jaar rust had ik besloten om eens wat rond te stappen en dat ging goed, toen besloot ik met een stalgenootje een rondje buiten te gaan stappen, dat was misschien lekker voor hem. Nou Joep had het na een poosje wel bekeken en ging er ineens als een malloot vandoor, wierp zijn berijder eraf en ik zag meneer in een prachtige uitgestrekte zuivere draf richting stal denderen!

Toen hebben we eens rondgevraagd op stal en waren er meerdere stalgenoten die wel open stonden voor een lesje bij ons in de rijbaan van Mireille en zodoende werd er een lesdag ingepland.

 

Ik was meteen fan van Mireille, de manier waarop ze les gaf, haar aanpak, enthousiasme en duidelijke taal. Maar vooral vanwege het feit dat onze Joep geen pas kreupel meer liep, nadat Mireille duidelijk had gemaakt hoe ik hem rechtop kon krijgen! Ik had al vaker geprobeerd om hem minder scheef te krijgen, maar ik ben maar 1,64m groot en Joep bijna 1,80m en het kostte mij zoveel moeite en vooral kracht om dat beest te rijden...
Maar met de aanpak van Mireille kostte het helemaal geen kracht, alleen flink wat concentratie en alertheid. Ook moest ik enorm wennen aan "de hoge handen". Inmiddels voelt het niet meer zo gek en vind ik het een veel fijnere en vooral vriendelijkere manier van rijden en voel ik steeds beter wat er allemaal onder me gebeurt.

Inmiddels heb ik een ander paard in training staan en ook met haar volg ik met plezier les bij Mireille. Deze merrie is een zeer gevoelig typetje met weinig balans. Ze heeft alle ingrediënten in zich om met een onjuiste aanpak op z'n zachts gezegd "link" te worden. Gelukkig weet Mireille precies hoe ze dit soort paarden goed op de rit kan krijgen en belangrijker: ze kan dit goed overbrengen. We zijn er nog lang niet, maar ik leer elke keer weer bij en we gaan met sprongen vooruit!

Dressuur vond ik altijd maar een noodzakelijk kwaad, maar nu ik ook echt begrijp wat ik doe en wat ik voel, vind ik de simpele basis het mooiste wat er is!
Ik hoop nog lang en veel van haar te mogen leren en ik zou iedereen aan willen raden ook eens een keer zo'n theorieles bij te wonen!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk