Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

2014, het jaar waarin ik de keuze heb gemaakt bij Mireille te lessen. Verreweg de beste keuze van het afgelopen jaar!

Niet omdat ik een 'probleempaard' had of omdat mijn Kee met medische klachten kampte, gewoon omdat ik op zoek was naar een andere manier van paardrijden. Op zoek naar duidelijkheid, kennis, kunde en vooral een duidelijke spiegel. En die heb ik gevonden.

Mireille gaf al snel aan: 'Ik ben vooral goed met paarden, minder goed met mensen'. Die mening deel ik niet. Mireille is het afgelopen jaar vooral heel duidelijk en eerlijk naar mij geweest. Haar manier van lesgeven was hetgeen waar ik behoefte aan had. Vanaf de eerste les werd mij duidelijk; ik vroeg dingen die Kee niet kon, wat voor ons beide frustratie opleverde. De frustratie en miscommunicatie maakte dat ik niet graag in de bak reed. Op deze manier hoefde het voor mij niet.

Stap voor stap gaat het steeds beter.

Ondertussen leer ik meer te luisteren naar Kee. Gelukkig geeft ze altijd goed aan wat haar niet bevalt. Op zulke momenten is een Tinker-merrie vrij duidelijk. Ik vind afwisseling voor mijn pony erg belangrijk. Een aantal keer heb ik mij op een hele positieve manier mogen verbazen. Echt genieten. De vooruitgang die wij namelijk tijdens de dressuurlessen zagen, zijn nu voelbaar voor de wagen, bij het springen, op buitenrit en zelfs wanneer ik zonder zadel en hoofdstel rijd.

Doordat ik beter weet wat ik vraag, waarom ik dat vraag en meer oog heb voor hetgeen mijn pony aangeeft, stap ik met plezier op én af. Wetende dat wij nu met ontzettend veel plezier rijden, sluit ik het zeker niet uit dat wij ons in de toekomst gaan wagen aan dressuurproeven. De altijd 'ik rij liever buiten'-ruiter, rijdt nu met een grote glimlach rond in de bak. Precies waar het mij een jaar geleden om te doen was!

Stal Mireille heeft mij meer geleerd dan alleen paardrijden! Ik hoop dat zij mij scherp houden bij al het moois dat komen gaat.

Liefs, Simone en Kee

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk