Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Mijn paard Ziezoo is al vanaf jongere leeftijd atactisch. In het begin viel hij zelfs al om wanneer hij in de wei aan het rennen was en ineens de andere kant op wilde.

Maar na een aantal jaren veel bezig te zijn met Natural Horsemanship en werken aan de hand was dat aanmerkelijk verbeterd.

 

Toch was het altijd lastig hem goed aan het lopen te krijgen. Ziezoo is (was?) geen gemotiveerd paard. En wat was de oorzaak? Kan hij het niet? Wilde hij het niet? Was hij ongemotiveerd geworden omdat hij het vaak te moeilijk vond? Hadden wij een patroon ontwikkeld?

Om daar achter te komen had ik begin dit jaar de keuze gemaakt met Ziezoo naar Antoine de Bodt te gaan. Ziezoo in training en ik kreeg lessen. Daar heb ik kunnen zien hoe paarden kunnen revalideren door juiste training. Niet alleen bij Ziezoo maar ook bij andere paarden met grotere problemen zoals kreupelheid, hoefkatrolontsteking, onrijdbare paarden, waren binnen 2 a 3 weken hersteld. Ongelofelijk!

Na deze drie weken ben ik lessen gaan nemen bij Mireille. Daar heb ik de “missing link” bij Ziezoo gevonden. Ziezoo verbrak tijdens het rijden vaak de verbinding (had de neiging achter de teugel te lopen). Samen met Mireille hebben we hem geleerd aanleuning te nemen door hem vanuit het achterbeen naar de hand toe te rijden. En wat voelt dat goed!
Ziezoo werd een heel ander paard onder het zadel. Het verbaasde mij hoe snel hij dit oppakte. In het begin moest zijn basis tempo hiervoor flink omhoog. Maar na een paar lessen en zelf veel thuis oefenen zijn we nu bezig dit contact (en dus actieve achterbenen) te behouden als we het tempo verlagen, tijdens overgangen en met behulp van zijgangen. Ook heb ik veel van Mireille geleerd over de scheefheid van paarden. Hoe is de links/rechts balans en welke oefeningen kunnen dit verbeteren.
Ik vind de lessen van Mireille heel waardevol voor de gezondheid van mijn paard.

Groetjes Wendy / NH4all

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk