Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Een paar jaar geleden kwam ik met mijn jonge merrie bij Mireille terecht. Ze was zo scheef dat het zadel met twee kussens op één kant lag. Ik wist dat er iets niet klopte, maar kreeg het zelf niet voor elkaar om dat op te lossen.

Na wat zoekwerk op internet kwam ik uit op de site van Mireille. Toen ik haar belde nodigde ze me uit om mee te komen kijken met de gratis theorieles, en daarna meteen met mijn paard een les te rijden om het in de praktijk te brengen.

Mireille is een kei in simpel en duidelijk uitleggen waar het probleem ligt en hoe je dit oplost. Ze weet de theorie over de verticale en horizontale balans heel goed en helder over te brengen.Al in de eerste les leerde ze me verschillende oefeningen om de scheefheid van mijn paard te corrigeren. Hoewel ik eerst wel een beetje moest wennen aan het idee dat ik ‘helemaal terug moest naar de basis’, verzekerde Mireille me dat ik binnen no time weer ‘echt aan het rijden’ zou zijn. En reken maar dat dat zo was, en wat een verschil! Hoewel ik me altijd meer gericht heb op de springsport en de dressuurmatige basis voor mij eigenlijk een noodzakelijk kwaad was, heb ik dankzij de fijne werkwijze van Mireille tegenwoordig veel plezier in het dressuurmatig verbeteren van mijn paarden.

Vanuit daar heeft ze me in de loop van de jaren alles geleerd over de verschillende scheefheden en correcte training, aangepast op en met oog voor ieder paard als individu. Het mooie aan de training van Mireille vind ik de progressie, na iedere training ben ik echt weer een stap verder. Eén van de belangrijkste lessen die ik van haar heb geleerd is om niets ‘zomaar’ te doen, omdat je het altijd zo deed, of omdat iedereen het doet, maar je altijd af te vragen waarom je dingen doet en je op die manier bewust te zijn van alles wat je met je paard doet of van je paard vraagt. Niet alleen in de training maar op alle vlakken.

Verder zijn Mireille en Anja ontzettend hartelijke mensen. Vanaf het begin heb ik me bij hen altijd heel erg welkom gevoeld. Ik kan ook altijd bij ze terecht met alle overige paarden vraagstukken waar ik mee zit, over bijvoorbeeld kreupelheden, voeding of management. Dit is voor mij van grote toegevoegde waarde, omdat een gezond en goed presterend paard valt of staat met het complete plaatje. Door alles wat ik van Mireille geleerd heb heeft ze me enthousiast gemaakt om zelf ook een opleiding te gaan doen tot en me verder te bekwamen als revalidatietrainer, waar ik momenteel druk mee bezig ben. Ik hoop in de toekomst nog veel meer van Mireille te mogen leren en veel met haar samen te werken!

Groetjes Marieke

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk