Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Vanaf mijn 7e droomde ik al van een eigen paard.In maart 2015 is deze droom werkelijkheid geworden.

Ik was direct smoorverliefd op Incognito (7-jarige PRE)

Tijdens het rijden voelde het niet goed. Ik wist dat ik dingen fout deed, maar niet hoe ik er mee om moest gaan.. Om een goed begin met hem te maken ben ik op zoek gegaan naar een paard vriendelijke trainingsstal en kwam via internet bij Stal Mireille terecht. Het was de bedoeling dat ik 2 weken zou komen voor theorie- en privélessen. Tijdens deze 2 weken had ik al na 2 lessen besloten om hem in training te zetten.

Toen hij de kudde in ging zei Mireille: “hij heeft jou niet meer nodig”. Dit vond ik moeilijk, maar ik zie nu hoe belangrijk het voor hem is om buiten te zijn met andere paarden. Ik besloot direct zijn stal op de manege op te zeggen en een nieuwe plek te zoeken waar hij na zijn training naar toe kan gaan. Ik vond het heel moeilijk om hem achter te laten. Maar al snel kon ik het loslaten en kreeg ik het volledige vertrouwen. Ze zorgen met zoveel liefde voor de paarden!

Voor ik Incognito kocht heb ik alleen op manege paarden gereden, ik ben dus nog erg onervaren. Incognito was ook nog onervaren en had totaal geen balans. Geen makkelijke combinatie dus…

Anja leert Incognito de basis en ik leerde voelen op U-Star, wat ik nu op mijn eigen paard toepas. We zijn helemaal bij het begin begonnen en gaan nu steeds een stapje vooruit.
Nog elke keer als ik Anja en mijn knappe Spanjaard aan het werk zie ben ik super trots op ze en dankbaar dat wij hier mogen zijn. Zijn training gaat veel sneller dan verwacht, maar voorlopig blijven wij nog even tot ik zelf de basis goed onder de knie heb. Het fijne tijdens de lessen is dat ik niet meer op de automatische piloot hoef te rijden, je leert echt paardrijden op gevoel. Er wordt altijd uitgelegd wat en waarom je iets doet. Je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken en ze hebben heel veel geduld. Ik leer niet alleen paardrijden, maar nog zoveel meer daar omheen.
Het is ongelofelijk hoe mijn paard is veranderd sinds hij bij Stal Mireille is. Lichamelijk en geestelijk zit hij nu enorm goed in zijn vel. Ieder paard verdient het om zo gereden te worden.

Anja en Mireille, ik ben jullie ongelofelijk dankbaar voor alles wat wij tot nu toe hebben mogen leren en nog gaan leren!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk