Stal Mireille
Slide background

"Zij die nooit van mening veranderen,

hebben zelden iets geleerd"

Vijf jaar geleden werd mijn toenmalige pony Olilly onverklaarbaar kreupel. Na een half jaar dokteren bij de dierenarts was het nog steeds niet duidelijk wat er aan de hand was. Als laatste redmiddel ben ik gaan trainen volgens de “rechtricht methode”.

Ik kreeg toen training van Tatjana van Buren, een goede vriendin van Mireille. Olilly bleek problemen in haar rug te hebben en meteen de eerste training verbeterde ze al. Uiteindelijk is ze helemaal opgeknapt en ben ik met haar M-dressuur, Z-springen en Z-eventing geworden.

Omdat ik een heel goed gevoel had met deze manier van trainen, zonder dwang, hulpteugels en met veel ruitergevoel, ben ik ook met mijn andere paarden bij Tatjana gaan trainen. Helaas is Tatjana vorig jaar overleden en toen ben ik bij Mireille gaan lessen. Zij hanteren dezelfde trainingsmethodes. De overstap van trainer ging verrassend soepel. Haar vraaggestuurde aanpak helpt mij nadenken en leren. Ze is direct en doelgericht, wat goed aansluit bij mijn instelling.

Ik les nu met twee totaal verschillende paarden bij Mireille. Mijn paardje Bellevue en mijn jongere paardje Fabulous.

Bellevue is een overijverige merrie die heel gevoelig is in de mond, waardoor een constante aanleuning en ontspanning onze grootste uitdaging is. Bellevue is van zichzelf heel soepel, maar door haar stress houdt ze haar rug erg vast. Met behulp van Mireille gebruikt Bellevue steeds beter haar rug en begint ze ook beter haar spieren te ontwikkelen. Bellevue heeft haar horizontale en verticale balans inmiddels goed gevonden, maar haar spanning gooit soms roet in het eten. Zeker op wedstrijden is dit natuurlijk een groot struikelpunt. Doordat de aanleuning steeds meer bevestigd is, lukt het inmiddels ook om de ontspanning op wedstrijd te behouden. Inmiddels is Bellevue M-dressuur, Z-springen en internationaal (CIC*)-eventing.

Fabulous is mijn jongere paardje die dit jaar 6 wordt. Ze is veel nuchterder van karakter, maar wel heel looplustig en werkwillig. Fabulous is van nature juist wat strakker in haar lijf, maar kan zich beter ontspannen. Ze is een beetje beknopt gebouwd maar heeft een behoorlijk grote beweging, waardoor ze het moeilijk vindt om haar horizontale balans te vinden. Met behulp van oefeningen krijgen we dit steeds beter onder controle. Fabulous is inmiddels M-dressuur, L-springen en L-eventing. Ik rijd ook jonge paarden in en ik probeer meteen de richtlijnen van Mireille toe te passen op een gepaste manier. Meteen zonder dwang en harde hand, maar proberen om zo veel als mogelijk de verticale balans te vinden.

Het is heel fijn om via deze manier, met de hulp van Mireille, te trainen, ongedwongen, met rust en met veel gevoel.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling CRKBO Instelling sbb beeldmerk