Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Vier jaar geleden kwam Chinoeck, mijn huidige merrie, op mijn pad. Ik wist meteen dat het een uitdaging zou gaan worden maar hoe groot die uitdaging was, wist ik toen nog niet. Wat een enorme leerschool is het de afgelopen jaren geweest en geduld en respect naar mijn paard waren de belangrijkste pijlers om op verder te bouwen.


Eenmaal bij mij op stal bleek al snel dat er wel het een en ander aan de hand was met Chinoeck. Via de fokkers ben ik veel te weten gekomen over haar. De beslissing om haar een aantal maanden op het land zetten in de kudde was een goede.


Toen ik na een periode van alleen werken aan haar mentale gesteldheid het rijden wilde gaan oppakken, was dat niet zo eenvoudig. Door het gedrag van Chinoeck hadden veel mensen een mening over haar en dat was meestal in de trant van dat paard neemt je in de maling oid. Mijn gevoel bleef zeggen dat dat niet zo was. Gelukkig heb ik veel goede mensen gevonden op onze zoektocht en uiteindelijk werd mijn gevoel dat ze kissing spines had bevestigd en is ze daarvoor behandeld.


Na een periode van rust ben ik haar weer voorzichtig op gaan pakken. Ik was al een beetje met haar bezig geweest met rechtrichten dus daar ging ik weer mee verder zover als mijn kennis op dat moment reikte. Eerst moesten we ook het mentale stukje bij haar weer goed krijgen zodat ze weer durfde te vertrouwen op haar lijf. Toen dat eenmaal allemaal goed was wilde ik heel graag bij Mireille lessen. Ik had al veel positieve dingen over haar gehoord. Helaas is het niet om de hoek;-) Vorig jaar begon ik met de opleiding revalidatietrainer en daar gaf Mireille ook les. Wat een verademing. Het was alsof ik eindelijk thuis kwam. Mireille luisterde super fijn naar mijn verhaal en zag al heel snel wat voor mijn paard de beste weg zou zijn. In les een gingen we al enorm vooruit en in les twee hadden we voor het eerst enkele passen een super fijn ontspannen over de rug gaand paard. Kippenvel moment!


Wat ik super fijn vind aan de lessen bij Mireille is dat ze heel goed kan uitleggen wat de bedoeling is maar ook waarom. Ook geeft ze veel ruimte om het zelf te leren voelen en ervaren. Mireille is heel duidelijk, maar ook positief en heel opbouwend. Met enorm veel respect naar het paard weet ze het paard in balans te krijgen. Ik hoop nog heel lang van Mireille te mogen leren met Chinoeck maar ook met de paarden die ik rijd voor mijn pensionklanten. Mireille komt nu ook bij ons op Stal Hoedjes enige lesdagen verzorgen en ook mijn pensionklanten zijn erg enthousiast. De les waarin Chinoeck voor het eerst ontspannen over haar rug liep vergeet ik nooit meer. Dat gevoel was zo gaaf en Mireille had dat super goed ingeschat wat het beste bij haar past.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk