Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

We zijn via een vrij grote omweg bij Mireille terecht gekomen. Evita was een merrie met zeer weinig looplust, ze bokte erg vaak, schoot er tijdens het rijden vandoor en ze stak tijdens het rijden vrijwel altijd haar tong uit. Tijdens de wedstrijden werd ik daar natuurlijk flink op afgestraft.

We hebben daarom besloten om naar een bitpassessie van Natascha van Eijk te gaan. Hier merkte Natascha op dat Evita onregelmatig liep, dit hadden we nog nooit van iemand gehoord! Ze verwees ons door naar Linda van Diepen, die vertelde ons als we nog lang willen genieten van Evita, dat we echt iets moeten veranderen in het rijden. Via Linda zijn we uiteindelijk bij Mireille terecht gekomen.

De eerste les was al compleet anders dan alles wat ik ooit geleerd had. Mireille vertelde bijvoorbeeld dat ik niet moest trekken aan de teugels, terwijl ik altijd te horen kreeg dat ik de teugels korter en strakker moest houden. Wat ik vooral heel fijn vind aan de lessen is dat Mireille overal uitleg bij geeft. Ik was gewend om te rijden zonder na te denken en zonder te weten waarom ik een bepaalde oefening deed. De uitleg waarom we een oefening in de les deden en wat het effect ervan is op het paard is zo enorm fijn. In plaats van de oefeningen van de les klakkeloos te kopiëren als ik zelf ging rijden leerde ik steeds meer aan het paard te voelen welke oefening op dat moment het beste was en echt zelfstandig te rijden.

Je leert te luisteren naar het paard in plaats van het paard de schuld te geven als het niet goed gaat.

Uiteindelijk zijn we met de paarden naar Stal Mireille verhuisd en hier hebben we nooit spijt van gehad! De tong houdt ze nu meestal binnen, als ze hem eruit gooit vindt ze het moeilijk of kruipt ze achter het contact. Het blijft zoeken naar wat het beste werkt voor haar maar het resultaat is al goed zichtbaar, Evita veranderde in een enorm enthousiaste en vrolijke merrie die heerlijk in haar vel zit.

Evita en ik hebben nu beide veel meer plezier in het rijden!

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk