Stal Mireille
Slide background

Let Op!

Vanaf 1 September

is ons nieuwe adres:

(Omgeving Apeldoorn)

Plagweg 16

7399 RN

Empe

Ruim 8 jaar geleden kwam Mireille op mijn pad. Met mijn toenmalige en inmiddels met pre-pensioen zijnde ruin zat ik een beetje op een dood spoor en was ik op zoek naar alternatieven. Omdat ik geïnteresseerd was het in het rechtrichten kwam ik dus bij Mireille terecht en daar heb ik een periode getraind totdat mijn paard helaas afgekeurd werd. Maar een vlammetje was ontstoken.

Nadat ik een paar maanden later mijn huidige paard als 3,5 jarige had aangeschaft heb ik in eerste instantie een aantal jaren getraind bij een lokaal gerenommeerde trainer. Tot de M2 ging het eigenlijk best lekker en de winstpunten werden redelijk makkelijk binnengehaald. Maar toen werd er meer verzameling gevraagd en begon Cadanzeen een aantal rijtechnische hulpen niet meer te accepteren. Alhoewel ik elke keer weer gemotiveerd ging trainen, begon het te wringen bij mij en reed ik vaak gefrustreerd, teleurgesteld en vertwijfeld weer naar huis. Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik serieus heb overwogen om hem te verkopen omdat ik sterk aan mijn eigen capaciteiten en ruitergevoel begon te twijfelen. Nooit heb ik getwijfeld aan mijn fijne paard. Maar het gekke was dat als ik thuis vanuit mijn eigen gevoel reed ik nauwelijks communicatiestoornis of blokkades ervaarde.

Omdat ik Mireille altijd via social media en website ben blijven volgen was het voor mij dan ook een logische keuze om gelijk weer aan haar trainingsmethoden en basisprincipes te denken. Maar ja, Mireille en Anja waren inmiddels verhuisd van Nuland naar Lienden en dat betekende bijna 1,5 uur reisafstand. Om te kijken of de klik er nog steeds was en de afstand te ervaren heb ik eerst weer eens een lezing van Mireille in Lienden bijgewoond. De herkenning, opbouw en wijze van training sprak me gelijk weer aan en het was goed te constateren dat ook zij niet stil was blijven staan en zich continu blijft ontwikkelen. Omdat ik ook wilde ervaren of het met mijn paard in de training zou klikken heb ik een 4-daagse privé-training geboekt. Nooit eerder had iemand mij erop gewezen dat zijn verticale en horizontale balans niet orde was. Mijn ogen gingen open en stukjes van de puzzel vielen op hun plaats. Ik was om; dit is wat rijden moet zijn. Voor mij een ideale combinatie van een relatief rationele benadering, gevoel en motivatie.

En sindsdien probeer ik dus om de week de reis naar Lienden te maken.

Mijn paard, mijn gevoel en verstand en natuurlijk een altijd enthousiaste Mireille vanaf de bakrand zijn mijn graadmeters dat het goed zit en we weer de goede kant op gaan. Elke keer rijd ik weer gemotiveerd en met een brede glimlach en met een positief gevoel huiswaarts (ook wel zo gezellig voor het thuisfront) met een rugzak met praktisch huiswerk. En als ik dan de volgende keer een twijfel bespreek, dan kan het zo maar zijn dat ik na een les ’s avonds wat foto’s gemaild krijg zodat ik ook het beeld kan zien en mijn twijfel dus weggenomen wordt.

Ik ben zo blij dat ik deze stap gemaakt heb, omdat dit paardrijden is zoals het bedoeld is.

logo stal mireille small
Mireille den Hoed

Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur


Plagweg 16 - 7399 RN - Empe 
Tel: +31 (0)6 - 24 09 54 82 | info@stalmireille.nl

 CRKBO Instelling  CRKBO Instelling sbb beeldmerk